Actualitate

300 kg de deșeuri, adunate de pe Someșul Mic în Cluj-Napoca! „Gunoaiele pot bloca albii, poduri, producând inundații”

Un grup de voluntari au adunat 300 kg de deșeuri de pe un tronson de 50 de metri al râului Someșul Mic, în Cluj-Napoca.

Saci strânși după acțiunea de ecologizare a Someșului Mic / Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook Saci strânși după acțiunea de ecologizare a Someșului Mic / Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook

 

 


În urma unei acțiuni de ecologizare, 60 de saci cu deșeuri au fost strânși de pe un tronson al râului Someșul Mic.

Reprezentanții Apelor Române Someș-Tisa îndeamnă ca cei care trec prin zonă să păstreze curățenia și avertizează că gunoaiele nu doar poluează, ci pot produce inundații locale:


„Așa arată rezultatele acțiunii de ecologizare a Someșului Mic. Un tronson de 500 de metri al râului Someșul Mic, din amonte de Podul Colectiviștilor din Cluj-Napoca, a fost ecologizat sâmbătă, 20 mai. Voluntarii au adunat 300 de kilograme de #deșeuri diverse (60 de saci), sperând ca demersul lor să fie un semnal pozitiv care să îi determine pe cetățeni să nu mai arunce gunoaiele la întâmplare.

Le apreciem munca și ne dorim ca cei are vor trece pe acolo să demonstreze respect pentru natură și să păstreze curățenia. Haideți să dăm mână cu mână și să dăm dovadă de mai multă responsabilitate în relația cu mediul în care trăim! Deșeurile din ape nu doar poluează! Antrenate de ploi și viituri, ele pot bloca albii, poduri și podețe, producând inundații locale!”, a transmis Apele Române Someș Tișe.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii au „despicat firul în patru” pentru un Someș mai verde! Ateliere pe teme de sustenabilitate și tur ghidat

Rethinking Someș. Noi zone pietonale, piste de biciclete și spații verzi. „Proiectul urmărește integrarea râului în viața clujenilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter