Actualitate

Apple lansează funcții noi pentru iPhone: „Vei putea să auzi telefonul vorbind cu vocea ta”

Apple a anunțat un set de funcții noi pentru cei care au iPhone sau iPad. Printre ele se numără „Personal Voice”, care va reproduce vocea utilizatorului prin intermediul inteligenței artificiale, în 15 minute.

sursă foto Pixabay sursă foto Pixabay

 

Compania a anunțat aceste noi servicii pentru a ajuta persoanele care au dificultăți de vorbire. 


„Dacă aveți un iPhone sau un iPad, în curând veți putea să îl auziți vorbind cu vocea voastră”, a anunțat Apple, potrivit Insider.

Viitoarea funcție, „Personal Voice”, le va oferi utilizatorilor indicații de text aleatorii pentru a genera 15 minute de sunet. Va exista un alt instrument nou, numit „Live Speech”, care le va permite utilizatorilor care și-au pierdut vocea sau au dificultăți de vorbire să tasteze ceea ce vor să spună, iar, cu ajutorul inteligenței artificiale, cuvintele vor fi transmite în timpul apelurilor video, cum e în cazul FaceTime. 


La prima vedere, ar putea părea o caracteristică ciudată, dar, de fapt, face parte din cea mai recentă inițiativă a companiei în materie de accesibilitate. 

Apple a făcut referire la afecțiuni precum scleroza laterală amiotrofică (SLA), în cazul cărora oamenii riscă să-și piardă capacitatea de a vorbi. 


Funcțiile ar putea fi lansate în acest an

„La Apple, am crezut întotdeauna că cea mai bună tehnologie este cea construită pentru toată lumea”, a declarat Tim Cook, directorul general al Apple. 

Și Philip Green, membru al consiliului de administrație al organizației non-profit Team Gleason, a cărui voce s-a schimbat semnificativ de când a fost diagnosticat cu ALS, a declarat în comunicatul de presă: „Până la urmă, cel mai important lucru este să poți comunica cu prietenii și familia”.


Nu este pentru prima dată când Apple se aventurează pe piața inteligenței artificiale de acest tip, pentru că utilizatorii de iPhone sunt familiarizați cu Siri. Acesta utilizează învățarea automată pentru a înțelege ce spun oamenii. Nu s-a stabilit o dată de lansare a acestor funcții noi, însă cei de la Apple au transmis că vor fi disponibile înainte de sfârșitul acestui an. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-a lansat iPhone 14! Apple şi-a prezentat și noile ceasuri inteligente: senzori de temperatură şi detectarea accidentelor. VIDEO

Cât câştigă un stagiar al Apple şi de ce nu au voie să le spună prietenilor unde lucrează

Chinezii ameninţă supremaţia Samsung şi Apple la telefoane

Ultimele Stiri
abonare newsletter