Actualitate

Tinerii „trag liniuțe” și la volan. Un șofer prins drogat, altul gonind ca nebunul prin Cluj-Napoca

Șoferii circulă din ce în ce mai iresponsabil în Cluj și în România. Tot mai mulți conducători circulă sub influența alcoolului, a drogurilor sau cu viteză excesivă prin localități.

Polițiști, la control în trafic / Foto: IPJ Cluj Polițiști, la control în trafic / Foto: IPJ Cluj

 

 


La data de 11 mai, în intervalul 17.00-19.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au desfășurat o acțiune care a vizat reducerea numărului accidentelor rutiere, respectiv combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora și impunerea respectării legislației rutiere.

 


În cadrul activităților, au fost au verificate în trafic atât mașini, cât și mijloace de transport persoane/marfă, biciliști, utilizatori de trotinete, context în care polițiștii au aplicat 107 amenzi și au constatat o infracțiune la regimul rutier. În total, au fost controlate 149 de autovehicule și legitimate 155 de persoane.

De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere. Din totalul sancțiunilor, 10 au reprezentat abateri ale pietonilor, restul ale șoferilor.


Un șofer drogat, altul cu viteză excesivă

Acestea fiind spuse, două dintre abaterile șoferilor au fost date ca exemplu de polițiștii clujeni. Un tânăr a fost prins de polițiști în timp ce conducea sub influența drogurilor pe Calea Someșeni, cu droguri în mașină, iar altul a circulat cu peste 100 km/h pe Calea Turzii, alegându-se cu o amendă usturătoare:

„În contextul verificărilor, polițiștii Secției 7 Poliție au oprit pentru control o mașină condusă pe strada Calea Someșeni, de un tânăr de 21 de ani. În autoturism, polițiștii au depistat o substanță susceptibilă de a fi psihoactivă. De asemenea, în urma testării șoferului cu aparatul drugtest, a fost indicată prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la o unitate medical unde acestuia i-au fost recoltate probe biologice.


Un alt tânăr, de 22 de ani, a fost suprins de aparatul radar în timp ce conducea o mașină pe strada Calea Turzii, având viteza de 109 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul acestuia de a conduce autovehicule a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Amintim faptul că scopul acestor activități nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a asigura un climat rutier sigur și de a impune o conduită responsabilă tuturor participanților la trafic!”, a transmis IPJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A plouat cu amenzi pe A3! Șoferiță, sancționată cu 2.320 de lei pentru viteză. Cu cât rula pe autostradă

4 hoți au furat combustibil din tren! Polițiștii din Cluj au găsit 860 de litri de carburant la percheziții

Ultimele Stiri
abonare newsletter