Actualitate

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT! Vindeau drogurile cu 200 de lei doza. FOTO

Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj în cadrul acțiunilor desfășurate de DIICOT într-un doar privind traficul de substanțe psihoactive și droguri de mare risc.

Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj / Foto: IPJ Cluj Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj / Foto: IPJ Cluj

 

 


Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj.

 


Potrivit polițiștilor clujeni, din 2022 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi procurat, stocat și distribuit, în mod direct și indirect, droguri de mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în județul Cluj, pentru sume cuprinse între 50 și 200 de lei, pentru o doză.

Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj/ Foto: IPJ Cluj

„La data de 9 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în comuna Luna și în municipiile Turda și Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 


În fapt, din 2022 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi procurat, stocat și distribuit, în mod direct și indirect, droguri de mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în județul Cluj, pentru sume cuprinse între 50 și 200 de lei, pentru o doză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 54 de pungulițe cu substanțe cristalină albă, o pungă cu aproximativ 100 de grame de substanță cristalină albă, un cântar electronic de mare precizie, obiecte cu urme de substanță de culoare albă, dar și 100 de plicuri goale.


De asemenea, au fost ridicate 5 telefoane mobile, 4.250 de lei și 1.450 de euro.

În baza probatoriului administrat, doi bărbați, de 34 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții la traficanții de droguri din Cluj. Vindeau substanțe psihoactive minorilor

Percheziţii în 35 de județe, într-un dosar privind vânzarea de arme neletale şi muniţie aduse din Spania

Ultimele Stiri
abonare newsletter