Actualitate

Inconștiență maximă! Șoferi prinși cu alcoolemie de peste 1 mg/l pe drumurile din Cluj. Unul dintre ei a făcut accident

Polițiștii depistează tot mai des șoferi iresponsabili care circulă pe drumurile din județul Cluj beți sau fără permis. Un bărbat a produs un accident când era foarte beat.

Șoferi iresponsabili/ Foto: depositphotos.com Șoferi iresponsabili/ Foto: depositphotos.com

 

 


Polițiștii clujeni au depistat zilele trecute mai mulți șoferi iresponsabili pe drumurile din județul Cluj, care au pus viața oamenilor din jur în pericol.

 


Unul dintre șoferi chiar a produs un accident rutier vineri în Huedin în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„La data de 5 mai 2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Huedin, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


La aceeași dată, în jurul orei 00.15, cel în cauză, aflat la volanul unui autoturism, având dreptul de a conduce suspendat și totodată aflându-se sub influența alcoolului, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe raza orașului Huedin.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La expirarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, bărbatul a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, un alt șofer a fost depistat cu o alcoolemie de peste 1 mg/l tot în Huedin.


„La aceeași dată (5 mai - n.red.), în jurul orei 21.40, polițiștii rutieri din cadrul aceleiași unități de poliție au depistat un conducător auto, în vârstă de 42 de ani, din județul Cluj, care se deplasa cu un autoturism pe DN1-G, în orașul Huedin, sub influența alcoolului.

Testarea celui în cauză cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1, 03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, a adăugat IPJ Cluj.

Mort de beat pe străzile din Cluj-Napoca

Un bărbat de 55 de ani a fost prins de polițiști în timp ce se afla la volan cu o alcoolemie de 1,27 mg/l, pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca.

„La data de 5 mai 2023, în jurul orei 18.20, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit pentru verificări autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani, din județul Cluj, pe strada Frunzișului.

În cadrul controlului, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, s-a stabilit că dreptul acestuia de a conduce autovehicule era suspendat.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Închisoare cu executare pentru șoferii drogați sau băuți care produc accidente mortale. Proiectul de lege a fost aprobat

Un accident între două mașini în Cojocna, produs de un clujean BEAT. Condusul beat sau drogat a devenit o obișnuință

Ultimele Stiri
abonare newsletter