Actualitate

Au fost reluate căutările persoanelor dispărute în râul Mureş. Bărbatul care conducea barca care s-a răsturnat a fost eliberat

Căutările persoanelor dispărute în râul Mureș, continuă marți după ce o barcă s-a răsturnat duminică seară. Doi bărbați și doi copii nu au fost încă găsiți.

O barcă s-a răsturnat în Mureș, la Timiș/ Foto: ISU Timiș O barcă s-a răsturnat în Mureș, la Timiș/ Foto: ISU Timiș

 

 


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a solicitat, marţi, sprijinul autorităţilor ungare pentru misiuni de căutare-salvare în cazul celor patru persoane dispărute pe râul Mureş, după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat la Periam Port.

 


„În urmă cu puţin timp, au început căutările de către echipajele ungare pe sectorul Macau (HU) - Nădlac (RO)”, a precizat ISU Timiş.

Marţi dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad informase că pentru misiunea de căutare-salvare a celor patru dispăruţi a alocat 13 pompieri, un echipaj de scafandri şi un echipaj SMURD. Aceste forţe s-au alăturat celor din judeţul Timiş - 18 pompieri participanţi la căutări.


Barca era neînmatriculată, iar șoferul era băut

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil decedând, iar patru persoane fiind date dispărute.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad informaseră, luni, că barca nu era înmatriculată, iar cel care o conducea, un bărbat de 33 de ani, nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. Marţi dimineaţă, la expirarea măsurii reţinerii, bărbatul a fost eliberat.


„În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port - judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, preciza IPJ Arad.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac. 


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bebeluș de 11 luni, preluat de urgenţă de SMURD după ce a fost opărit cu apă clocotită

abonare newsletter