Actualitate

Ninsoare abundentă pe A3, în județul Cluj. Nu sunt drumuri județene blocate din cauza ninsorii

Condiții îngreunate de circulație pe Autostrada Transilvania, în județul Cluj, din cauza ninsorii. Consiliul Județean Cluj anunță că nu există drumuri județene blocate traficului rutier din cauza căderilor de zăpadă.

Ninsoare abundentă pe A3, în județul Cluj. FOTO: Captură ecran DRDP Cluj Ninsoare abundentă pe A3, în județul Cluj. FOTO: Captură ecran DRDP Cluj

 

 


 

Ninge abundent pe Autostrada A3 Transilvania, în județul Cluj. Utilajele de deszăpezire ale Secției Autostrăzi acționează cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, a transmis Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj


 

De asemenea, pe drumurile județene, acționează utilajele de deszăpezire.️ Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 4 aprilie, nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. 


Acțiuni de deszăpezire, la Cluj

Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, există pericolul apariției fenomenului de polei, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 3 aprilie a.c., s-a acţionat pe două drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe 13 drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 77 de tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acționat pe opt drumuri sau sectoare de drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe două drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 47 de tone de material antiderapant.


Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, momentan, intervențiile specifice activității de iarnă sunt minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei în zonele de munte ale județului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Circulație îngreunată de ninsori, pe mai multe drumuri din țară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sunt semnalate ninsori abundente, astfel că traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens, pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Ninge abundent și s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pentru DN 13A, între loc. Miercurea Ciuc și Căpâlnița, jud. Harghita și pentru DN 15, între loc. Tulgheș și Toplița, jud. Harghita.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călinești) – 229 (Câineni), județul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanți, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfășoară îngreunat. Acționează echipaje CNAIR pentru curățarea carosabilului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Iarna a revenit la Cluj. Cât mai țin ninsorile și când se încălzește vremea? - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter