Actualitate

Iarna a revenit la Cluj. Cât mai țin ninsorile și când se încălzește vremea? - FOTO

Primăvara încă se lasă așteptată la Cluj-Napoca. A nins noaptea trecută în mai multe zone din județ și în continuare cade zăpadă la Cluj-Napoca, dar și în stațiunile de la munte.

Ninge la Cluj-Napoca și în mai multe zone din județ. FOTO: Captură live cam Ninge la Cluj-Napoca și în mai multe zone din județ. FOTO: Captură live cam

 

 


Ninsorile s-au abătut din nou asupra municipiului Cluj-Napoca și a stațiunilor de munte din împrejurimi, surprinzând pe mulți în această primăvară târzie. Cu toate că luna aprilie este de obicei asociată cu vremea caldă și soarele strălucitor, în aceste zone, ninsoarea a acoperit totul într-un strat alb pufos.

 


În Cluj-Napoca, ninsoarea a început să cadă încă din timpul nopții și continuă la această oră. 

Ninge la această oră în Cluj-Napoca. În foto: Piața Unirii. Captură live cam

În același timp, în stațiunile de munte din apropiere, la Băișoara sau Mărișel, ninsoarea a creat o atmosferă pitorească.


Strat generos de zăpadă la Băișoara. FOTO: Captură live cam

Potrivit meteorologilor, până miercuri, 5 aprilie, la ora 10, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (4-5 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

Tot în acest interval,  în regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40...50 l/mp.


S-a așternut strat nou de zăpadă pe pârtia Mărișel. FOTO: Captură live cam

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.

S-a așternut strat nou de zăpadă pe pârtia Mărișel. FOTO: Captură live cam

VEZI AICI când se va încălzi vremea și ce temperaturi va aduce luna aceasta la Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ploi și vreme deosebit de rece, la Cluj

abonare newsletter