Actualitate

COD GALBEN de ploi și vreme deosebit de rece, la Cluj

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în următoarele zile în cea mai mare parte a țării, cu precipitații însemnate.

COD GALBEN de ploi și vreme deosebit de rece, la Cluj. FOTO: Depositphotos.com COD GALBEN de ploi și vreme deosebit de rece, la Cluj. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de vreme deosebit de rece şi precipitaţii însemnate, în majoritatea regiunilor, în următoarele zile.

 


Avertizarea vizează căderea de cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi vreme deosebit de rece, valabilă începând de luni noaptea în majoritatea regiunilor.

Mai multe județe ale țării sunt sub cod galben de ploi și temperaturi scăzute. FOTO: ANM

Potrivit ANM, în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 - 5 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece şi temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marţi spre miercuri, aria acestora se va restrânge către nord-est.


În regiunile sudice şi sud-estice va ploua, iar la munte şi în zonele mai joase de relief din nordul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40...50 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei şi al Moldovei, unde vitezele la rafală vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitaţii mixte, precizează meteorologii.


Cod portocaliu la munte

De asemenea, pentru ziua de marţi a fost emis un Cod portocaliu de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali, în special la altitudini de peste 1400 m.

În zonele avertizate se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Când se încălzește vremea, la Cluj-Napoca? VEZI prognoza meteo pe o lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter