Actualitate

O grămadă de gunoaie, scoase din Someșul Mic în zona Podului Porțelanului! „Râurile nu sunt tomberoane!”

Angajații Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au efectuat lucrări de întreținere timp de o săptămână pe Someșul Mic și în aval de Podul Porțelanului au găsit o grămadă de gunoaie.

Gunoi găsit în Someșul Mic / Foto: Apele Române Someș-Tisa Gunoi găsit în Someșul Mic / Foto: Apele Române Someș-Tisa

 

 


Doar din acea zonă, Apele Române a îndepărtat 40 de metri cubi de lemne și deșeuri menajere, iar acum acțiunile de culegere a gunoaielor și întreținere continuă pe Canalul Morii:

„Așa arată astăzi Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din municipiul Cluj-Napoca. După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului. Aceștia au îndepărtat 40 de metri cubi de masă lemnoasă și deșeuri menajere. În această perioadă, colegii noştri continuă operațiunile similare pe Canalul Morii, în zona limitrofă Parcului Sportiv «Iuliu Hațieganu» și pe malul stâng al Someșului Mic, în amonte de Podul Horea”, a transmis instituția Apele Române Someș-Tisa pe pagina de Facebook.


Înainte ca angajații Apelor Române să curețe zona Someșului Mic / Foto: Facebook - Apele Române Someș-Tisa

Totodată, reprezentanții instituției atrag atenția oamenilor care locuiesc în proximitatea Someșului că locul gunoaielor este în spațiile special amenajate și să nu confunde râurile cu tomberoanele: 

„Prin execuția acestor lucrări, retragem vegetația, dezvoltată abundent și inadecvat în albie, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei. Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim comunității râuri îngrijite, pentru a ne bucura cu toții de această oportunitate, a unui curs de apă în proximitate.


Reamintim riveranilor că locul deșeurilor e în spațiile special amenajate. Râurile nu sunt tomberoane! Pe 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume! Fiecare gest, fiecare picătură contează!”, spun cei de la Apele Române. 

Someșul și malurile curățate / Foto: Facebook - Apele Române Someș-Tisa

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii care găsesc gunoaie pe Someș pot sesiza autoritățile pentru a face curățenie. Ce trebuie să faci pentru a trimite sesizarea?

Pârâu din Cluj cu mare potențial: „Poate deveni cel mai mare parc liniar și un culoar de mobilitate important pentru oraș”

Ultimele Stiri
abonare newsletter