Actualitate

Din seria: ce se mai găsește în Someș? Gunoaie „istorice”, scoase din râu. FOTO

Acțiunile de curățare a Someșului Mic continuă, iar gunoaiele nu par să fie mai puține. Angajații de la Apele Române Someș-Tisa au găsit gunoaie „istorice”.

 

 


„Situația în care se prezintă albia râului reprezintă rezultatul gestionării ineficiente a regimului deșeurilor în comunitățile riverane.

 


Este vorba despre deșeuri istorice, adunate de-a lungul anilor, un semnal de alarmă la modul în care noi, oamenii, tratăm mediul înconjurător. Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate”, au transmis reprezentanții din cadrul Apele Române Someș-Tisa.

Schimbarea comportamentului, singura soluție

Aceștia au precizat că pentru îmbunătățirea situației este nevoie o schimbare majoră în comportamentul oamenilor.


„Menţinerea unui râu curat va putea fi realizată numai prin acţiuni de prevenire a depozitării necontrolate a deşeurilor în zona din amonte de municipiul Cluj-Napoca, îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor la nivelul localităților prin servicii de salubrizare reale şi eficiente, implementarea colectării selective, acțiuni de educare și conștientizare publică.

Dincolo de aceste principii ce decurg din managementul deşeurilor şi sunt în aria de competență a autorităților, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, au mai precizat cei de la Apele Române.

CITEȘTE ȘI:

„Inventarul” lucrurilor din Cluj care au rămas la fel după 15 ani. Gunoiul de pe Someș, la fel și în 2022

abonare newsletter