Actualitate

Percheziții la grafferii din Cluj-Napoca, specializați în vandalizarea garniturilor de tren. Pagubele sunt de câteva zeci de mii de euro

Polițiștii de la Transporturi, împreună cu procurorii clujeni au efectuat o serie de percheziții domiciliare la grafferii din Cluj-Napoca și Oradea, care au umplut de graffiti mai multe garnituri de tren.

Grafferi clujeni, săltați de polițiști/captură foto: IPJ Cluj

 

 


Au distrus mai multe garnituri de tren prin desene în stil graffiti

 

Luni, 13 martie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, fapte săvârșite prin aplicare de desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, atât de călători, cât și de marfă. 


Din investigații a rezultat că în perioada mai 2021-februarie 2023, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ar fi cauzat un prejudiciul total estimat la peste 250.000 de lei, în urma aplicării unor desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, aflate în circulație, atât de călători, cât și de marfă.

Pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea datelor necesare în scopul utilizării vagoanelor, în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor respective.


În urma perchezițiilor desfășurate, 4 persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor.

Activitățile s-au derulat cu suportul de specialitate a Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca și jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Cluj și Bihor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată! FOTO

Clădirile istorice din Centrul Clujului, pline de graffiti. „Centrul orașului, un veritabil coteț”. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter