Actualitate

Săptămâna și accidentul pe pârtie în Apuseni. O tânără s-a răsturnat cu ATV-ul

O tânără de 18 ani a fost preluată, sâmbătă, de salvamontiști, după un accident cu ATV-ul, pe pârtia Vârtop-Arieşeni din Alba. În aceeași zonă, în urmă cu trei săptămâni a avut loc un alt accident grav cu un ATV.

sursă foto apusenitransilvania.ro sursă foto apusenitransilvania.ro

 

Salvatorii montani au fost din nou solicitați să intervină în cazul unei tinere în vârstă de 18 ani din Arad, victimă a unui accident cu ATV-ul. 


În momentul accidentului pe ATV se găseau două persoane: mamă și fiică. La un moment dat, în urma manevrelor, cele două au pierdut controlul și s-au răsturnat. În urma impactului, tânăra ar fi fost transportată la Spitalul din Câmpeni.

Salvamontiștii din Alba, sprijiniți de cei din Bihor, au observat ATV-ul răsturnat pe marginea drumului, iar fata întinsă pe carosabil. Salvatorii au asigurat zona, au evaluat victima și au acordat primul ajutor. De asemenea, tânăra a fost izolată contra temperaturilor scăzute și a ploii, până la sosirea unui echipaj al Ambulanței, pentru transportul victimei la spital.


În urmă cu trei săptămâni, o tânără de 21 de ani a făcut accident cu ATV-ul pe aceeași pârtie și a fost dusă cu elicopterul SMURD la spitalul din Oradea. Fata a fost rănită grav.

"Salvamont Alba dorește să supună din nou atenției problema portului căștii de protecție, atât pe pârtiile de schi, cât și pe vehiculele de tipul snowmobil sau ATV, întrucât se constată o creștere a incidenței accidentelor cu urmări majore asupra integrităţii utilizatorilor", au transmis atunci salvamontișii din Alba.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Tânără de 21 de ani, grav rănită după un accident de ATV. A fost preluată de elicopterul SMURD

Bărbat surprins cu ATV-ul pe pârtia din Predeal, printre schiori. I s-a părut absolut normal să se plimbe în zonă

„Șmecherii” cu ATV-uri în Parcul Natural Apuseni, AMENDAȚI cu 5.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter