Ştiri din Transilvania

„Șmecherii” cu ATV-uri în Parcul Natural Apuseni, AMENDAȚI cu 5.000 de lei

Mai multe persoane care au ieșit cu AVT-urile să facă drift-uri în zăpadă au fost amendate de rangerii din Parcul Natural Apuseni.

„Șmecherii” cu ATV-uri în Parcul Natural Apuseni, AMENDAȚI cu 5.000 de lei. FOTO: Facebook/ Parcul Natural Apuseni „Șmecherii” cu ATV-uri în Parcul Natural Apuseni, AMENDAȚI cu 5.000 de lei. FOTO: Facebook/ Parcul Natural Apuseni

 

 


„Șmecherii” care au pătruns cu ATV-uri în aria naturală protejată din Parcul Natural Apuseni au fost sancționați cu 5.000 de lei, anunță administratorii parcului. Deși au fost informați în prealabil că accesul în zonă este interzis cu ATV-urile, aceștia nu au ținut cont și au intrat oricum în zona protejată.

 


„În urma patrulelor efectuate în perioada 27-29 ianuarie 2023 de către rangerii din cadrul RNP Romsilva - Administrația Parcului Natural Apuseni, în zona Arieșeni- Vârtop, s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.000 lei privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice. Sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate, cu toate că au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligația respectării acestor restricții”, au transmis administratorii parcului.

Cât de tare afectează ATV-urile, motocicletele și mașinile de teren fauna?

Activitățile de off-road desfășurate necorespunzător duc la următoarele probleme:
- distrugerea potecilor (gropi, șanțuri)
- distrugerea covorului vegetal
- poluare fonică (gălăgie)
- poluare atmosferică (praf, noxe)
- speriatul oamenilor și animalelor
- strivirea animalelor mici (insecte, broaște, reptile)


Sporturile cu motor au invadat în ultima perioadă pădurile, iar unii chiar au pus pe picioare adevărate afaceri cu închirieri de mașini de teren, 4x4, ATV sau motociclete pentru off-road.

„Dacă sunteți interesați de protejarea #Parcului #Natural #Apuseni și a ariilor naturale protejate cu care se suprapune și sunteți martorii unor activități desfășurate pe suprafața acestora care contravin normelor legale, apreciem și suntem recunoscatori oricărei persoane care ne poate oferi informații relevante în timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte. 


Administrația Parcului Natural Apuseni încurajează și sprijină turismul responsabil și dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Așadar, pentru a sprijini in mod direct NATURA, vă invităm să vă implicați activ în sesizarea oricărui fapt ce poate aduce un prejudiciu ariilor naturale protejate prin următoarele mijloace de comunicare: 0372702242  (Luni - Joi 08:00-16:30, Vineri 08:00 - 14:00) sau la office@parcapuseni.ro”, au mai arătat administratorii parcului.

CITEȘTE ȘI:

Pădurea Făget, distrusă de motociclete și mașini off-road! Vinovații: „Nu îmi puteți da atâtea amenzi câte pot eu plăti” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter