Actualitate

Anton Ionescu, fost ministru al Transporturilor, profesor la UTCN Cluj-Napoca, a murit

Fostul ministrul al Transporturilor, Anton Ionescu, a încetat, marți, din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Transporturilor pe o rețea socială.

Anton Ionescu, sursă foto Facebook Ministerul Transporturilor Anton Ionescu, sursă foto Facebook Ministerul Transporturilor

 

„Din păcate, astăzi, trebuie să anunțăm vestea trecerii la cele veșnice a fostului ministru al Transporturilor, Anton Ionescu.


Anton Ionescu s-a născut în data de 10 decembrie 1939 și a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții în anul 1961.

A obținut o serie de titluri științifice de Doctor Inginer și Doctor Honoris Causa.


În perioada 1961 - 1963 a ocupat funcția de inginer proiectant, între 1963 - 1967 pe cea de șef de lot și șef de șantier, iar între 1967 - 1972 a activat ca inginer cercetător.

În perioada 1972 – 1980 a deținut poziția de șef de lucrări la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, apoi între 1980 - 1990 pe cea de conferențiar universitar în cadrul aceleiași instituții de învățământ.


Între 1990 și 2007 a desfășurat activitatea de profesor universitar la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, iar începând din anul 2007 a activat ca profesor universitar consultant la aceeaşi universitate, Facultatea de Construcții, Catedra de construcții de beton armat și construcții metalice.

În perioada 1970 - 2000 a fost expert tehnic judiciar, iar între 1990 și 1996 Decan al Facultății de Construcții din Cluj-Napoca.


Începând din anul 1992 a fost conducător de doctorat precum și expert tehnic și verificator de proiecte atestat.

Între 1996 și 2004 a fost deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al Comisiei de Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților.


În anul 1998 a deținut funcția de Ministru al Transporturilor. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectul metroului de la Cluj a ajuns la Ministerul Transporturilor. Ce lucrări acoperă finanțarea prin PNRR?

Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea va avea 416 kilometri. Ministerul Transporturilor a mai adăugat un kilometru

Centrul de Inteligență Artificială al UTCN, aprobat de Guvern! Clădirea va fi construită în Observator. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter