Actualitate

Capcană pentru păsări răpitoare, lângă Cluj-Napoca: „E ilegală! Se încadrează la cruzime împotriva animalelor”

O capcană pentru prinderea păsărilor răpitoare a fost amplasată în apropiere de Cluj-Napoca. Organizația pentru Combaterea Braconajului atenționează că este „ilegală” și acest caz se încadrează la „cruzime împotriva animalelor”.

Capcane pentru păsări răpitoare lângă Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Organizație pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Capcane pentru păsări răpitoare lângă Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Organizație pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului

 

 


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a semnalat un caz de „cruzime împotriva animelelor” în apropiere de Cluj-Napoca, unde a fost amplasată o capcană pentru păsări răpitoare.

 


Când au ajuns la fala locului, reprezentanții OPMCB au găsit cinci păsări capturate:

„CAZ DE BRACONAJ LÂNGĂ CLUJ: CAPCANĂ ILEGALĂ PENTRU PĂSĂRI: Recent am fost informați despre prezența unei capcane pentru păsări răpitoare în apropiere de Cluj-Napoca. Pe teren am constatat că în aceasta erau capturate deja 5 exemplare de gaiță (sarca), care se agitau foarte tare în căutarea unui loc prin care sa iasă. 


Acest tip de dispozitiv este folosit în general pentru îndepărtarea (capturare, urmată probabil de ucidere într-un mod la «propria alegere») unor specii considerate invazive, precum cele din familia ciorilor, însă utilizarea lor trebuie sa respecte niște condiții stricte, conform unor norme deja de 10 ani, nefiind foarte clar dacă nu sunt total interzise de ceva timp.

Cu toate că per ansamblu există cota de recoltă pentru speciile denumite dăunători, există vânători care prefera metode asimilate drept braconaj și, mai mult, se încadrează și la cruzime împotriva animalelor”, a transmis Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.


Organizația a sesizat Poliția: „Polițiștii Serviciului Arme, ESP au fost sesizați si se desfășoară o anchetă în momentul de față.”

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Animalul este unul singuratic

Pisică SĂLBATICĂ, prinsă în zona Gherla. A fost eliberată în natură - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter