Actualitate

Atenție la capcanele din pădurile Clujului! „Sunt țepușe în jurul potecilor sau al traseelor de biciletă” FOTO

Clujenii trebuie să fie atenți atunci când se plimbă prin pădurile din zonă, fiindcă pot să dea peste capcane, avertizează Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB).

Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului

 

 


OPMCB i-a avertizat pe iubitorii de natură că în pădurile din jurul Clujului pot să găsească „capcane”, precum țepușe amplasate în jurul potecilor:

 


„ATENȚIE LA CAPCANELE DIN PĂDURI!

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Colegul nostru «a dat peste» (la propriu) acest tip de tepuse, amplasate în jurul potecilor sau al traseelor de bicicletă , în pădurile din jurul Clujului. A avut mare noroc cu talpa groasă, altfel ar fi fost ranit puternic la picior, lucru care se poate întâmpla oricui, chiar unui copil”, a transmis Organizația.


De asemenea, în avertisment cei de la OPMCB le spune stăpânilor de câini să fie atenți unde își duc animalele de companie și să nu uite să le țină mereu în lesă când sunt în pădure, mai ales dacă nu vor să riște „sancțiuni serioase”:

„Reamintim că accesul cu câinii sau alte animale este permis doar în anumite zone de pădure, destul de puține, într-adevăr, și DOAR ÎN LESA. Cu atât mai mult cu cât în ariile protejate, acest lucru este interzis cu desăvârșire.  


- De ce?

- Pentru că foarte multe animale sălbatice sunt atacate sau gonite de către câini, unii ajungând să mănânce pui de căprior sau mistreț, iepuri și orice altceva.

Cei care își lasă câinele sau pisica liberi în pădure, sau în afara gospodariei, în general, riscă sancțiuni serioase! Avem deja o listă cu zone pe care le vizam pentru fi controlate de către autoritățile  competente”, conform Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

CITEȘTE ȘI:

Căprior găsit mort pe marginea drumului, în județul Cluj. Bărbatul care a anunțat incidentul, amendat de polițiști

Program pentru salvarea animalelor sălbatice rănite sau în pericol, la Cluj: „Dacă vezi un accident nu trece nepăsător!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter