Actualitate

Vizuină urbană: O vulpe și-a făcut culcuș într-un autoturism dintr-un parking din Cluj

O vulpe și-a făcut vizuină într-o mașină parcată în unul din parkingurile din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Ulterior, aceasta a fost relocată în habitatul ei natural de către jandarmii și voluntarii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

Vizuină urbană: Vulpea, într-o mașină parcată în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca/captură foto: Jandarmeria Cluj-Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Vizuină urbană: Vulpea, într-o mașină parcată în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca/captură foto: Jandarmeria Cluj-Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului

 

 


Vineri seara, în urma unui apel la 112, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat cu privire la faptul că o persoană a identificat o vulpe în interiorul autoturismului personal, aflat într-o parcare din cartierul Mănăştur.

 


Jandarmii clujeni au apelat la echipa Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB).

Potrivit reprezentanților organizației, nu este primul incident de acest fel, întrucât în perioada Crăciunului, animalul a fost văzut în aceeași mașină, însă nu a putut fi capturată cu acel prilej.  


„De această dată a fost relocată în habitatul ei, departe de vizuina urbană și sperăm sa fie suficient de supărata pe specia umană, încât să rămână în sălbăticie”, notează reprezentanții OPMCB. 

Apreciem răbdarea și înțelegerea tuturor celor implicați, în special a proprietarului mașinii, caz care astfel devine un exemplu de bune practici pentru oricare cetățean care poate suferi chiar pagube sau vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic!”, transmit reprezentanții organizației. 


În această perioadă, Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului desfășoară activități de informare și în județele vecine Clujului, în special cu Jandarmeria, dar și cu Garda Națională de Mediu sau ISU, pentru a putea oferi sprijin reciproc în vederea pregătirii pentru situații de acest tip.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vulpe captivă sub o mașină, în Mănăștur. Animalul a fost speriat de PETARDE. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter