Actualitate

Vulpe captivă sub o mașină, în Mănăștur. Animalul a fost speriat de PETARDE. FOTO

Membrii OPMCB și pompierii clujeni s-au chinuit pentru a captura o vulpe. Animalul s-ar fi speriat de petarde și s-a ascuns sub o mașină dintr-o parcare din Mănăștur.

Vulpe speriată de petade/ Foto: ISU Cluj Vulpe speriată de petade/ Foto: ISU Cluj

 

 


Artificiile strălucitoare sunt atracția principală înainte de Revelion. Din păcate, majoritatea animalelor nu o privesc la fel, plâng, aleargă agitați și tremură toată seara.

 


Mai grav este când acestea sunt folosite fără știință de către oameni. O care s-a speriat cel mai probabil din cauza petardelor s-a ascuns sub o mașină dintr-o parcare din cartierul Mănăștur.

Membrii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului și pompierii clujeni s-au chinuit pentru a salva vulpea.


Vulpe speriată într-o parcare din Mănăștur/ Foto: ISU Cluj

Cele mai afectate sunt animalele

An de an, în perioada sărbătorilor de iarnă, sute de persoane se accidentează cu petarde, în special copii. Pe lângă copii, animalele sunt cele care suferă de pe urma acestora.

Posesorii de câini sau pisici probabil cunosc deja chinul prin care animalele lor de companie trec în perioada Crăciunului și a Revelionului din cauza bubuiturilor puternice. Animalele de companie pot fi rănite de petardele puternice, dar pot și să sufere atacuri de panică. În plus, animalele pot fugi din curte din cauza zgomotului puternic.


Nu doar animalele de companie sunt afectate de petarde și artificii. Animalele sălbatice și chiar păsările se numără printre creaturile care au de suferit de pe urma folosirii materialelor pirotehnice.

CITEȘTE ȘI:

Un copil din Constanța a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital după ce i-a EXPLODAT o petardă în mână

Mesajul animalelor de companie în prag de Revelion

Ultimele Stiri
abonare newsletter