Actualitate

Emil Boc, mesaj adresat Poliției Locale: „Atitudinea noastră trebuie să fie pro cetățean, pentru că suntem plătiți din banii cetățenilor”

În cadrul evenimentului de prezentare a Raportului de activitate a Poliției Locale Cluj-Napoca pentru anul 2022, Emil Boc a adresat un mesaj agenților de poliție prin care a arătat importanța activității acestora pentru siguranța cetățenilor.

Mesajul lui Emil Boc la evenimentul de prezentare a Raportului de activitate al Direcției Generale Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca/captură foto Emil Boc Facebook.com Mesajul lui Emil Boc la evenimentul de prezentare a Raportului de activitate al Direcției Generale Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


„Subliniez importanța pregătirii voastre profesionale. Dumneavoastră, ca funcționari publici, aveți deasupra voastră doar Legea și pe Dumnezeu”, a declarat Emil Boc. 

 


Primarul Boc a arătat că atât timp cât există un cetățean nedreptățit, edilul nu poate fi mulțumit.

„Domnul Bonțidean știe, sunt foarte greu de mulțumit. 


Pentru că atât timp cât am un singur cetățean din oraș care este nemulțumit, din motive întemeiate, precum insuficienta noastră pregătire sau reacție, eu nu mă pot declara mulțumit”, a adăugat primarul Clujului. 

„Am investit și vom investi cât este necesar într-o bună pregătire profesională a dumneavoastră dar, evident, și activitățile sunt pe măsură”, a oferit asigurări primarul Emil Boc. 


CITEȘTE ȘI:
Noi uniforme de serviciu pentru Poliția Locală din Cluj, de jumătate de milion de euro

Importanța atitudinii pro cetățean

Astfel, edilul a arătat că buna pregătire a agenților de Poliție Locală, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, oferă siguranța unor servicii de calitate pentru cetățeni. 

„Atitudinea pro cetățean înseamnă că aveți legea și pe Dumnezeu de-o parte, iar pe cetățean de cealaltă parte.


Atitudinea noastră trebuie să fie pro cetățean, pentru că suntem plătiți din banii cetățenilor, iar ei sunt în siguranță și au o viață de calitate dacă noi toți ne facem datoria”, a explicat edilul Emil Boc. 

Emil Boc a cerut agenților Poliției Locale manifestarea unei atitudini pro cetățean/captură foto: Emil Boc Facebook.com

„La Cluj, legea este unică pentru toți”

Primarul Emil Boc a susținut în fața agenților de Poliție Locală din Cluj-Napoca ideea supremației legii, oferind exemplul mașinilor parcate ilegal și ridicate de polițiști, pentru care primarul nu a intervenit niciodată, iar în timp oamenii au înțeles că „la Cluj nimeni nu este deasupra legii”. 

„Când am început să ridicăm mașinile, îmi amintesc că mă sunau tot felul de prieteni, de colegi din țară sau din Cluj, că le-a fost ridicat autoturismul. 

Evident că nu am dat niciodată niciun telefon nimănui și nu voi face niciodată asta, din respect pentru dumneavoastră și față de lege. 

Am preferat eu să plătesc amenda unui prieten decât, Doamne ferește!, să cer cuiva să nu aplice prevederea legală. 

După care toată lumea a înțeles că la Cluj nu se poate. Legea este unică pentru toți și în egală măsură trebuie respectată și aplicată, indiferent despre cine este vorba”, a afirmat primarul Emil Boc în cadrul evenimentului dedicat prezentării Raportului de activitate al Direcției Generale Poliția Locală pentru anul 2022. 

Activitatea agenților Poliției Locale Cluj-Napoca a fost apreciată de edilul Emil Boc, care a arătat că pentru fiecare concurs de ocupare a unui post au fost înregistrate între 10 și 15 candidaturi în cadrul Direcției Generale a Poliției Locale, aspect ce demonstrează credibilitatea acestei structuri. 

Orașul sigur și siguranța cetățenilor sunt asigurate prin intermediul activității Poliției Locale. Altfel, nici investitorii, nici întreprinzătorii nu vor fi interesați de un oraș marcat de nesiguranță. 

„Nimeni nu-și va muta afacerea într-un loc unde violența, drogurile, găștile de cartier, lipsa respectului față de lege, clanuri mafiote în oraș, grupuri de interese care să domine orașul și instituții slabe – acolo nimeni nu va veni să se mute sau nu va dezvolta afaceri”, a declarat primarul Clujului. 

Recent, Primăria a lansat licitația pentru furnizarea de noi uniforme pentru agenții Direcției Generale a Poliției Locale, iar valoarea estimată pentru acest contract este de 2.668.849,3 Lei/circa 540.000 Euro.

Poliția locală a beneficiat permanent de sprijinul Primăriei pentru achiziționarea de tehnică și echipamente necesare intervenției. 

Spre exemplu, în urmă cu doi ani polițiștii locali au fost dotați cu echipamente și accesorii pentru intervenție. 

În dotarea Poliției locale figurează 30 de autospeciale de intervenție, din care 5 autospeciale electrice 100% (marca Renault Zoe), 6 segway-uri, 2 biciclete electrice, 1 motoscuter, telefoane mobile, aparate de fotografiat, stații de emisie-recepție, bastoane, cătușe, lanterne, binocluri și alte echipamente necesare intervenției. 

Raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2022 urmează să fie făcut public în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI:

Noi uniforme de serviciu pentru Poliția Locală din Cluj, de jumătate de milion de euro

Lamborghini de 200.000 de euro, ridicat de Poliția Locală Cluj-Napoca. Bolidul, parcat pe loc pentru persoane cu handicap

abonare newsletter