Actualitate

Distracţie periculoasă în Cluj-Napoca! Mai multe persoane patinează pe Lacul Chios în ciuda faptului că gheața de la mal s-a topit. FOTO

Tot mai multe persoane se dau cu patinele pe Lacul Chios din Parcul Central chiar dacă acest lucru este interzis și există avertismente.

Tot mai multe persoane se dau cu patinele pe Lacul Chios din Parcul Central chiar dacă acest lucru este interzis și există avertismente/ Foto: monitorulcj.ro Tot mai multe persoane se dau cu patinele pe Lacul Chios din Parcul Central chiar dacă acest lucru este interzis și există avertismente/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Lacul Chios din Parcul Central a îngheţat de câteva zile şi s-a transformat în locul de întâlnire al tuturor pasionaţilor de patinaj şi nu numai.

 


Însă această distracție este foarte periculoasă, pentru că nu mai vorbim doar despre oameni mari, ci şi de copii. Aceştia au ieşit să patineze pe Lacul Chios deși autoritățile au avertizat în repetate rânduri că acest lucru este interzis.

Pozele cu adulții și copiii la Lacul Chios au fost surprinse duminică după-amiaza.


Tot mai multe persoane se dau cu patinele pe Lacul Chios din Parcul Central chiar dacă acest lucru este interzis și există avertismente/ Foto: monitorulcj.ro

Cu tot pericolul la care se expun, tinerii nu renunţă la reprizele de patinaj, chiar dacă în zona lacului există un semn cu „PATINAJUL INTERZIS”.

Cu tot pericolul la care se expun, tinerii nu renunţă la reprizele de patinaj/ Foto: monitorulcj.ro

Atât tinerii cât și copiii se expun unui pericol mare având în vedere că la mal gheața s-a topit.


Tot mai multe persoane se dau cu patinele pe Lacul Chios din Parcul Central chiar dacă acest lucru este interzis și există avertismente/ Foto: monitorulcj.ro
Pe lângă patine, unele persoane au venit cu săniile pe gheață/ Foto: monitorulcj.ro

Pe cât de frumos, pe atât de periculos însă, pentru că gheața ar putea crăpa oricând sub picioarele celor care se aventurează pe luciul ei. Teoretic, accesul pe lac este interzis, dar practic asta nu îi oprește pe oameni să patineze în voie.

În urmă cu două zile reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au avertizat la pericolul care se expun cei care decid să patineze pe lacurile și râurile înghețate.


„Râurile și lacurile nu sunt patinoare. Mersul pe gheață poate părea inofensiv, însă pericolul de accidente cauzate de ruperea gheții este real. Temperaturile cu valori negative au condus la apariția formațiunilor de gheață (gheață la mal, năboi, pod de gheață) pe majoritatea cursurilor de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa. 

În perioada imediat următoare, acestea vor fi în extindere și intensificare. Nivelurile cursurilor de apă au fost variabile, în funcție de evoluția debitelor și, mai ales, a formațiunilor de gheață dezvoltate pe râuri”, au transmis reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

CITEȘTE ȘI:

Pericol de înec! Nu vă „aventuraţi” pe lacurile și râurile înghețate din Cluj: „NU sunt patinoare”

Un băiat a căzut într-un lac înghețat, în Brașov. Scafandrii l-au găsit după o căutare de câteva ore

abonare newsletter