Actualitate

Tarifele pentru gunoi, majorate de la 7 lei până la 36 lei în două comune clujene! Primarii reacționează: „E exagerat!”

Tarifele pentru ridicarea gunoiului au crescut enorm în două comune din Cluj. Unii locuitori au fost taxați chiar dacă nu au scos gunoiul la poartă, iar primarii și locuitorii sunt nemulțumiți.

Pubele cu gunoi în fața casei, pregătite pentru a fi ridicate de firma de salubritate / Foto: depositphotos.com Pubele cu gunoi în fața casei, pregătite pentru a fi ridicate de firma de salubritate / Foto: depositphotos.com

 

 


Primarii și locuitorii din comunele Cuzdrioara și Mica se arată nemulțumiți de majorările la ridicarea gunoiului. De la 7 lei per persoană prețul a crescut până la 29 de lei în comuna Mica, iar în Cuzdrioara suma a ajuns chiar și la 36 de lei.

 


Ambii primari au transmis adrese către firma Supercom care le ridică deșeurile.

Primar din Mica: „Prețurile au crescut exagerat!”

„Datorită faptului că prețurile pentru serviciile de salubritate au crescut exagerat în ultima perioadă (iunie 2021- 7 lei/persoană, iar  în prezent 28-29 lei/persoană), nemulțumirile dumneavoastră fiind perfect justificate, astăzi am trimis o adresă către firma care ridică deșeurile de pe raza comunei noastre, prin care am solicitat lămuriri cu privire la majorarea prețului, care de la o lună la alta au fost tot mai mari”, spune primarul Tiberiu Zelencz, al comunei Mica.


Primarul din comuna Mica a solicitat ca firma să transmită dacă la fiecare gospodărie sunt cântărite deșeurile așa cum prevede contractul.

„Nu este pentru prima dată când am atras atenția reprezentanților Supercom, privind prețul, care în ultima perioadă a crescut nejustificat, însă de fiecare dată răspunsurile au fost evazive sau deloc. Mulți dintre dumneavoastră m-ați sunat sau ați venit personal la primărie exprimându-vă nemulțumirea. Aceeași nemulțumire o am și eu și sunt perfect de acord cu dumneavoastră și tocmai de aceea am solicitat în mod oficial poziția celor de la Supercom și doresc să primim un răspuns corect, concret și plauzibil, pentru că această situație este deja exagerată”, a mai spus Tiberiu Zelencz.


Adresa trimisă firmei Supercom de primarul din comuna Mica / Foto: Facebook - Tiberiu Zelencz

Unii locuitori, taxați chiar dacă nu aveau deșeuri de ridicat

Situția este și mai jenantă în Cuzdrioara unde locuitorii ar fi fost taxați chiar dacă firma de salubritate nu a ridicat gunoiul, fiindcă nu era nimic de ridicat:

„Dragi cetățeni ai comunei Cuzdrioara, în ultimele luni la toate întâlnirile avute cu ADI Ecometropolitan și SC Supercom SA am solicitat, așa cum toată lumea știe, de la noul operator de salubritate sa cântărească individual pe gospodarii gunoiul. După ce a început cu 7 lei/persoana etapizat prețul a crescut până la 36 lei/persoana. Chiar dacă respectivii nu au scos pubelele la poartă, neavând deșeuri, li s-a facturat.


Am solicitat și scris prin două adrese cântărirea individuală precum și dorința noastră, a cetățenilor, de a participa la o discuție în sala mare a Centrului Multifuncțional Cuzdrioara pentru a găsii soluții agreate de toate părțile. Am spus, spun și voi spune mereu, fiecare trebuie sa plătească atâta cât gunoi generează”, a declarat primarul din comuna Cuzdrioara, Casian Rus.

Adresă trimisă către firma Supercom de primarul Casian Rus din Cuzdrioara / Foto: Facebook - Rus Casian
Primarul din Cuzdrioara cheamă un delegat al firmei Supercom să discute cu populația din comună / Foto: Facebook - Rus Casian

Problema cu modul de taxare al gunoiului a fost adusă în față și pe un grup de Facebook al comunei Ploscoș, de un cetățean. El spune că unele persoane care trăiesc singure au ajuns să plătească 28 de lei pentru gunoi.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cele mai mari probleme cu deșeurile, în Gheorgheni. Tarcea: „Șoferii mașinilor de gunoi nu au mers la muncă”

Gunoaie neridicate de câteva zile și mizerie în punctele gospodărești din tot Clujul. „Mă mir că nu ne mănâncă șobolanii!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter