Actualitate

Gunoaie neridicate de câteva zile și mizerie în punctele gospodărești din tot Clujul. „Mă mir că nu ne mănâncă șobolanii!”

Clujenii se plâng că de câteva zile nimeni nu a ridicat gunoaiele de la mai multe puncte gospodărești din toate cartierele orașului. Deșeurile sunt împrăștiate și e mizerie în mai multe zone.

Gunoaie neridicate și mizerie în puncte gospodărești din Cluj-Napoca / Foto: cititor monitorulcj.ro Gunoaie neridicate și mizerie în puncte gospodărești din Cluj-Napoca / Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Mai mulți cititori ai ziarului Monitorul de Cluj au sesizat faptul că la punctele gospodărești din apropierea locuinței lor nu au fost ridicate gunoaiele de câteva zile. La aceste puncte este plin de gunoaie pe jos și mizerie, iar clujenii se plâng de situații similare în tot orașul.

Punct gospodăresc cu deșeuri neridicate / Foto: cititor monitorulcj.ro

„Nici la București nu am văzut așa ceva, mă mir că nu ne mănâncă șobolanii”, a declarat, reporterilor monitorulcj.ro, o femeie care locuiește pe strada Dorobanților care a sesizat probleme și în zona ei. Alții au sesizat probleme pe strada Alverna, Constantin Brâncuși și alte zone din Gheorgheni.


Punct gospodăresc cu deșeuri neridicate / Foto: cititor monitorulcj.ro

Multe persoane au sesizat probleme privind gunoaiele și pe aplicația My Cluj, unde harta sesizărilor a devenit roșie:

  • „Multă mizerie și gunoi în zona străzii Mehedinți, Câmpului, Izlazului”,
  • „Nu s-au ridicat deseurile reciclabile pe Antonio Gaudi!”,
  • „Fracția uscată și gunoiul menajer neridicate de noua firmă de salubritate. Strada Galați 30”,
  • „Pe strada Viile Dâmbul Rotund nu au fost ridicate deșeurile reciclabile săptămâna trecută. Deși am sunat la Supercom, m-au asigurat că se vor ridica vineri 27 ianuarie conform programului de ridicare de până acum. Până azi, luni - 30 ianuarie, nu au fist ridicate deșeurile reciclabile de pe toată strada și la Supercom nu răspunde nimeni la telefon.”,
  • „Str. Sobarilor nr. 38C, platforma îngropată este plină. Depozitarea deșeurilor se face pe lânga platforma din acest motiv. Rugăm intervenție promptă!!”,
  • „Având în vedere prevederile caietului de sarcini, Supercom trebuie să colecteze deșeurile reziduale, biodegradabile și reciclabile în Cluj-Napoca zilnic la blocuri și în zonele centrale. Pe starada Lalelelor NU A FOST COLECTAT NICIODATA NIMIC DE CÂND A îNCEPUT SUPERCOM”, sunt câteva dintre reclamațiile făcute pe aplicația My Cluj a Primăriei.

Începând de vineri, 27 ianuarie, Supercom este noua companie care se ocupă în Cluj-Napoca de colectarea deșeurilor.


Am încercat să contactăm telefonic compania, însă nimeni nu a răspuns. Redacția monitorulcj.ro a solicitat puncte de vedere din partea Primăriei Cluj-Napoca și a Supercom (prin e-mail) și le vom publica atunci când le vom primi. 

UPDATE 22.02.2023. Primăria Cluj-Napoca a răspuns solicitării noastre, aproape o lună mai târziu, arătând următoarele:


„Solicitarea dumneavoastră, precum și toate sesizările înregistrate pe aplicația MyCluj, au fost comunicate noului operator de salubritate SC Supercom  SA și ADI Eco-Metropolitan Cluj, care are atribuții în ceea ce privește monitorizarea acestui contract, în vederea respectării obligațiilor asumate de către operator.
Personalul Serviciului Ecologie Urbană din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, verifică zilnic respectarea graficului de ridicare a deșeurilor, curățenia la punctele gospodărești, dotarea cu recipiente de colectare și transmite toate neregulile sesizate, spre soluționare, către ADI Eco-Metropolitan Cluj și SC Supercom SA.
Din verificările efectuate în teren s-a constatat faptul că deșeurile care au făcut obiectul sesizărilor, au fost ridicate, iar punctele gospodărești au fost curățate”, a transmis biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Punct gospodăresc cu deșeuri neridicate / Foto: cititor monitorulcj.ro

 


Punct gospodăresc cu deșeuri neridicate / Foto: cititor monitorulcj.ro

 

Punct gospodăresc cu deșeuri neridicate / Foto: cititor monitorulcj.ro

CITEȘTE ȘI:

Floreștenii care aruncă ilegal gunoiul, amendați sau obligați la muncă în folosul comunității. Pivariu: „Poliția face controale periodice”

De mâine, o nouă firmă se va ocupa de colectarea deșeurilor în Cluj-Napoca. „În prima etapă, ne concentrăm pe ridicarea gunoaielor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter