Administrație

Cele mai mari probleme cu deșeurile, în Gheorgheni. Tarcea: „Șoferii mașinilor de gunoi nu au mers la muncă”

Gheorgheni este cartierul din Cluj-Napoca în care există cele mai mari probleme la ridicarea gunoiului. Viceprimarul Dan Tarcea spune că șoferii de pe mașinile de gunoi nu s-au prezentat la muncă.

Angajații Supercom care ridică gunoiul în Mărăști / Foto: monitorulcj.ro Angajații Supercom care ridică gunoiul în Mărăști / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Problema gunoaielor neridicate din Cluj-Napoca nu dispare încă, cel puțin nu în Gheorgheni. Acolo, situația nu s-a îmbunătățit, iar clujenii continuă să sesizeze mizerie și foarte multe gunoaie la punctele gospodărești.

 


„Cele mai multe reclamații sunt din zona Gheorgheni. Acolo sunt cele mai mari probleme din oraș cu ridicarea gunoaielor. În celelalte părți am spune că funcționează, dar nu suntem mulțumiți de modul în care acționează până în prezent firma Supercom. Mai au termen până la sfârșitul lunii să remedieze toate aceste probleme. Putem să trecem peste elementele negative, că i-au lăsat șoferii cu mașinile. Pe clujeni nu-i interesează acest lucru. Până la urmă ei au câștigat acest contract și trebuie să ridice gunoiul așa cum a fost stabilit prin contract”, a spus viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei emisiuni radio.

Gunoaie neridicate în Gheorgheni, pe 7 februarie / Foto: cititor monitorulcj.ro

Șoferii de pe mașinile de gunoi nu s-au prezentat la muncă

Viceprimarul a explicat de ce sunt probleme atât de mari în cartierul Gheorgheni: acolo au fost cei mai mulți șoferi care nu s-au mai prezentat la muncă după ce au fost angajați. Există mașini cu care să se ridice gunoaiele, însă nu are cine să le conducă:


„Din spusele celor care sunt la Supercom, acolo au avut cele mai mari probleme cu personalul. Au fost cei mai mulți șoferi care, după ce i-au angajat, nu au mai venit la lucru. Au dezertat. Au rămas cu mașinile pornite și nefuncționale, adică nu au avut cine să le opereze. Asta este categoric treaba lor, trebuiau să se gândească și la rezerve și să rezolve problema, pentru că nu este normal să nu fie ridicat gunoiul într-o zonă în care trebuie să te duci și o dată la trei zile (…) Categoric, lucrurile nu funcționează. Le-am dat și termene foarte clare, cu plan de măsuri pentru a putea remedia această situație”, a declarat Dan Tarcea.

Primăria vrea să monitorizeze mașinile Supercom ca să vadă dacă angajații lucrează în teren: „Am avut mai multe discuții în această săptămână în care le-am cerut rutele, mașinile, să le vedem pe fiecare, să le putem monitoriza și pe GPS, să vedem dacă sunt într-adevăr în teren. Suntem încă în faza de reglare a lucrurilor, dar da, știu de situațiile din Gheorgheni, de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, din zona Brâncuși, anumite situații în zona Între Lacuri…”, a mai spus viceprimarul.


Supercom este noua firmă de salubritate care ridică gunoaiele din Cluj-Napoca din 27 ianuarie 2023.

CITEȘTE ȘI:

Boc dă explicații privind gunoaiele neridicate de Supercom: „Au două săptămâni la dispoziție ca să aducă orașul la normal”

Gunoaie neridicate de câteva zile și mizerie în punctele gospodărești din tot Clujul. „Mă mir că nu ne mănâncă șobolanii!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter