Actualitate

S-a scumpit benzina cu 9-10 bani/litru. De ce cresc preţurile carburanților?

Se înregistrează cea mai mare scumpire a benzinei și motorinei din acest an, în România. OMV Petrom a mărit prețurile cu 9 bani pe litru, după ce, luni, Rompetrol și Lukoil au majorat de asemenea prețul.

OMV Petrom a mărit prețul cu 9 bani noaptea trecută. FOTO: Pixabay OMV Petrom a mărit prețul cu 9 bani noaptea trecută. FOTO: Pixabay

 

 


OMV Petrom a efectuat marți cea mai mare scumpire a benzinei și motorinei din acest an, de 9 bani/l, relevă date analizate de Profit.ro

 


Potrivit analizei citate, companiile concurente vor efectua marți o mișcare similară, cu atât mai mult cu cât cotațiile internaționale ale petrolului se află la maximele ultimei luni. Totodată se apropie și momentul în care importul de benzină și motorină din Rusia va fi interzis, iar România este importatoare netă de motorină.

Cu cât s-au scumpit benzina și motorina anul acesta?

Față de ultima zi a anului trecut, în care a fost eliminată reducerea de 50 de bani de la Guvern, dar și redusă acciza la nivelul minim UE, benzina s-a scumpit cu 58 de bani/l, iar motorina cu 60 de bani/l, în urma evoluției cotațiilor internaționale ale petrolului și produselor petroliere.


Motivația scumpirilor este, potrivit sursei citate, prețul petrolului Brent, care este în creștere pe piețele internaționale de peste 2 săptămâni, de la un nivel de 77,8 dolari/baril pe 4 ianuarie, el tranzacționându-se în prezent la unul de 86,15 dolari/baril, cel mai ridicat din ultima lună.

CITEȘTE ȘI:

Petrom scumpește, din nou, benzina și motorina. Cine îi urmează exemplul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter