Actualitate

Emil Boc a anunțat că vrea să introducă radare fixe în Cluj-Napoca! Pe ce străzi ar urma să fie amplasate

Emil Boc a anunțat că își dorește introducerea unor radare fixe pe raza municipiului Cluj-Napoca, fiind vizate câteva străzi considerate periculoase de specialiști.

Emil Boc a anunțat că vrea să introducă radare fixe în Cluj-Napoca! Pe ce străzi ar urma să fie amplasate Emil Boc a anunțat că vrea să introducă radare fixe în Cluj-Napoca! Pe ce străzi ar urma să fie amplasate

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca a discutat despre introducerea radarelor fixe cu Ministrul de Interne, Lucian Bode, dar acest lucru nu ar fi posibil în acest moment. Boc așteaptă ca legea să fie modificată, iar introducerea radarelor fixe să fie constituțională.


„Susțin introducerea radarelor fixe în oraș, dar vreau să fie totul legal și transparent. Mă gândesc la Bulevardul 21 Decembrie, Frunzișului, pe Bulevardul Muncii și alte zole. Știu că trebuie să fie radare fixe, dar legea nu ne permite astăzi. Lucian Bode, Ministrul de Interne, a spus că susține această idee, ca primăriile să amplaseze astfel de radare cu acordul MAI. Problema este că legea nu ne permite montarea lor în acest moment”, a declarat Boc.

Radarele fixe vor reapărea pe străzi

Ideea primarului Boc ar șanse mari să fie pusă în aplicare în acest an, fiind deja un proiect la nivel național pe această temă. Codul Rutier va fi modificat printr-o decizie a Guvernului, a anunţat ministrul de Interne Lucian Bode. Anul acesta, Ministerul de Interne va monta și 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară.


 

CITEȘTE ȘI:

Centura Metropolitană, un vis frumos. Emil Boc: „Ministrul Drulă a scos Centura Metropolitană din PNRR”

Licitația pentru Centura Metropolitană, organizată anul acesta. Proiectanții cer prelungirea termenului. Boc: „Vor intra pe lista rușinii dacă nu respectă termenele”

abonare newsletter