Actualitate

Vin ninsorile? Avertizarea meteo de ploaie, ninsoare și vânt puternic a fost prelungită

Meteorologii au prelungit atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara.

Meteorologii au prelungit atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara./ Foto: depositphotos.com Meteorologii au prelungit atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara./ Foto: depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a prelungit avertizarea meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului care este valabilă pentru toată țara.

 


CITEȘTE ȘI:
Paradis unic în Europa, în Munții Apuseni. Își schimbă culoarea în funcție de anotimp - FOTO
Trasee turistice superbe din zona masivului Vlădeasa, al doilea vârf din Apuseni

Avertizarea meteo a fost prelungită până, joi, 12 ianuarie, la ora 10:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. 


Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h.


Foto depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Amenzi PIPERATE dacă mergi neechipat pe pârtie. Sancțiunile pornesc de la 1.000 și ajung până la 10.000 de lei!

POZA ZILEI. Imagini superbe surprinse de salvamontiști de pe Vârful Vlădeasa

abonare newsletter