Actualitate

Avertizare meteo de vreme rea în toată țara. Ploi, ninsori și vânt puternic

Meteorologii au emis o atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara. Vezi cum va fi vremea în Cluj.

Meteorologii au emis o atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara/ FOTO 1: pixabay.com, FOTO 2: ANM Meteorologii au emis o atenționare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara/ FOTO 1: pixabay.com, FOTO 2: ANM

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până miercuri seara.

 


Conform prognozei de specialitate, în intervalul 09 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 18:00, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp. 

CITEȘTE ȘI:
Imagini impresionante din vârf de munte! Ninsoare viscolită la Vlădeasa, Cluj. VIDEO
A nins ca în povești la Băișoara! Imagini spectaculoase cu zăpada, surprinse în stațiune. FOTO

În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.


Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45...55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60...80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Vremea în Cluj-Napoca pe perioada informării meteo

Potrivit prognozei AccuWeather, vremea în Cluj-Napoca se va menține rece, iar ploile își vor face simțită prezența?


  • Luni, 9 ianuarie: Maxima zilei 7 grade Celsius, minima 2 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte înnorat, iar șansele de ploaie vor fi de 16%.
  • Marți, 10 ianuarie: Maxima 6 grade Celsius, minima 4 grade Celsius. Cresc șansele de ploaie la 80%.
  • Miercuri, 11 ianuarie: Maxima 7 grade Celsius, minima 0 grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi scăzute, iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori.

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Cluj. Ce ne așteaptă: soare, ploi sau ninsoare?

Peisaj mirific la munte în Cluj! Totul e alb pe Vârful Vlădeasa, după ninsoarea viscolită de joi. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter