Actualitate

Temperaturi record. Cea mai caldă zi de 31 decembrie. Astăzi vor fi maxime de 18 grade

Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă a anului. Este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile aduc aminte mai degrabă de o zi de primăvară decât de mijlocul iernii.

sursă foto monitorulcj.ro. sursă foto monitorulcj.ro.

 

A fost cea mai caldă zi de 31 decembrie, a declarat la Digi24 Diana Giurgiu, meteorolog ANM. Sâmbătă au fost înregistrate recorduri în 50 de stații meteo monitorizate, iar astăzi va fi și mai cald. Meteorologul Diana Giurgiu a precizat că am avut cea mai caldă zi de 31 decembrie. 


„Azi și mâine așteptăm maxime între 8 și 18 grade, comparabile cu cele de primăvară. În mod normal, în această perioadă ar fi trebuit să avem maxime cuprinse între minus 2 grade și cel mult 6 grade Celsius pe litoral, iar în restul țării de cel mult 4 – 5 grade Celsius. Minimele termice sunt și ele ridicate, valorile sunt pozitive în zonele joase, în mod normal trebuia să avem valori negative în toată țara", a spus meteorologul.

Diana Giurgiu a adăugat că și la munte e mult mai cald decât în mod normal. Meteorologul a menționat că de la jumătatea săptămânii viitoare vremea se va răci, dar temperaturile vor fi peste cele care ar fi fost normale perioadei. 


Astfel, în a doua parte a săptămânii vor fi între 5 și 13 grade Celsius, abia spre finalul săptămânii, valorile termice urmând să se apropie de cele specifice lunii ianuarie, dar doar noaptea. 

„Rămâne de văzut dacă vom avea zăpadă la munte în ianuarie, dar estimările pentru următoarele patru săptămâni indică o vreme ușor mai caldă decât normalul perioadei", a spus meteorologul. 


Nu e primul an în care avem zile atât de calde în această perioadă, aceasta fiind tendința ultimilor ani la început de ianuarie, a adăugat Diana Giurgiu.

CITEȘTE ȘI:

PROGNOZA METEO pentru o lună. Cum va fi vremea la final și în primele zile din 2023?

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea de Sărbători și la începutul anului 2023?

Vremea se încălzește în Cluj, dar în weekend revin ninsorile. Prognoza meteo pentru următoarele 4 zile

Ultimele Stiri
abonare newsletter