Actualitate

PROGNOZA METEO pentru o lună. Cum va fi vremea la final și în primele zile din 2023?

Vremea va fi mai caldă decât valorile caracteristice perioadei în ultimele zile din an și până la mijlocul lunii ianuarie, relevă o prognoză meteo a ANM.

Vremea va fi mai caldă decât valorile caracteristice perioadei în ultimele zile din an și până la mijlocul lunii ianuarie. FOTO: Pixabay Vremea va fi mai caldă decât valorile caracteristice perioadei în ultimele zile din an și până la mijlocul lunii ianuarie. FOTO: Pixabay

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru intervalul 26 decembrie 2022 - 23 ianuarie 2023.

 


În cea mai mare parte a țării, în acest interval se vor înregistra temperaturi mai crescute decât valorile caracteristice acestei perioade, mai puțin în ultima săptămână a intervalului. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.


Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.


Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.


Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Ce temperaturi vor fi de Crăciun și Revelion în Cluj-Napoca?

În Ajunul Crăciunului ploile își vor face simțită prezența în Cluj, șansele de ploaie fiind de 84%. Pe lângă șansele de precipitații ridicare, vântul va sufla cu putere. Pe timpul zilei vor fi așteptate 8 grade Celsius, iar pe timpul nopții doar 3 grade Celsius.

Duminică, 25 decembrie, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele din ziua precedentă. Maxima zilei va fi de 8 grade Celsius, iar minima va fi de un grad Celsius.

Luni, 26 decembrie, cerul va fi aproape în totalitate acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi reduse. Ziua sunt așteptate 7 grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi 3 grade Celsius.

Marți, 27 decembrie, se întorc ploile și temperaturile negative în Cluj. Șansele de ploaie vor fi de 57%, iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Maxima zilei va fi de 7 grade Celsius, iar minima -3 grade Celsius.

Miercuri, 28 decembrie, vremea se răcește. Pe timpul zilei vor fi așteptate 4 grade Celsius, iar pe timpul nopții -3 grade Celsius. Pe tot parcursul zilei, vântul va sufla cu putere (33 km/h).

Ziua de joi, 29 decembrie, cerul va fi în mare parte însorit, iar șansele de ploaie vor fi reduse. Maxima zilei va fi de 5 grade Celsius, iar minima de -4 grade Celsius.

Vineri, 30 decembrie, temperaturile rămân asemănătoare cu cele din ziua precedentă, iar șansele de ploaie vor fi reduse.

Ultima zi din an se anunță una plăcută și fără șanse de ploaie. Pe timpul zilei vor fi așteptate 7 grade Celsius. Pentru cei care vor sărbători trecerea dintre ani afară trebuie să fie îmbrăcați gros pentru că pe timpul nopții sunt așteptate -4 grad Celsius.

CITEȘTE ȘI:

Vremea până la finalul anului, în Cluj. Ce temperaturi vor fi de Crăciun și Revelion?

Ultimele Stiri
abonare newsletter