Actualitate

Încă o pensionare la Tribunalul Cluj. România are aproape 10.000 de beneficiari de pensii de serviciu în decembrie 2022

Încă un judecător de la Tribunalul Specializat Cluj s-a pansionat. Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a ajuns la 9.950 de persoane, în decembrie 2022.

Pensionări la Tribunalul Specializat Cluj/FOTO: captură Curtea de Apel Cluj Facebook.com Pensionări la Tribunalul Specializat Cluj/FOTO: captură Curtea de Apel Cluj Facebook.com

 

 


În perioada 23-28 decembrie 2022, președintele Klaus Iohannis a semnat peste 40 de decrete de eliberare din funcție a magistraților care se pensionează.  

 


Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Specializat Cluj a judecătoarei Simona Ivănescu – pensionare, se arată pe site-ul administrației prezidențiale.

Potrivit datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice, numărul de beneficiari de pensii de serviciu a fost, în decembrie 2022, de 9.950 - plus 36 faţă de luna anterioară, cei mai mulţi, respectiv 4.862, fiind beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, conform agerpres.ro


CITEȘTE ȘI:
Reforma pensiilor speciale, decisă marți în Guvern. Vârsta de pensionare crește cu câte 6 luni pe an
 

În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 s-a înregistrat şi cea mai mare pensie medie de serviciu, de 21.333 de lei, din care 19.997 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 4.215 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Luna trecută, alți judecători clujeni, printre care și vicepreședintele Curții de Apel Cluj, Liviu Ungur, s-au pensionat. 

De asemenea, și judecătoarea Andrea Chiș, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și-a anunțat demisia din magistratură.


 Valul de pensionări în justiție din ultima perioadă vine pe fondul dezbaterii privind desființarea pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

CITEȘTE ȘI:

Doi judecători de la Curtea de Apel Cluj s-au pensionat

Judecătoarea clujeană Andrea Chiș, membru al CSM, demisionează din magistratură

Ultimele Stiri
abonare newsletter