Actualitate

Doi judecători de la Curtea de Apel Cluj s-au pensionat

Doi judecători de la Curtea de Apel Cluj - vicepreședintele instanței, Liviu Ungur și judecătoarea Carmen Maria Conț - s-au pensionat.

Pensionări la Curtea de Apel Cluj/FOTO: captură Curtea de Apel Cluj Facebook.com Pensionări la Curtea de Apel Cluj/FOTO: captură Curtea de Apel Cluj Facebook.com

 

 


Președintele Klaus Iohhannis a semnat miercuri decretul de eliberare din funcție, de la Curtea de Apel Cluj, a judecătorului Liviu Ungur, vicepreședinte al acestei instanțe – pensionare.

 


De asemenea, printr-un alt decret a fost eliberat din funcție și Carmen Maria Conț, judecător la Curtea de Apel Cluj, motivul invocat fiind pensionarea.

Doi judecători clujeni au fost eliberați din funcții de președintele Klaus Iohannis/ FOTO: captură presidency.ro

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele Klaus Iohannis a semnat și decretele privind trecerea în rezervă a generalilor de brigadă – cu o stea Marin Bancoş şi Mihai Dascălu din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.


Tot miercuri, Klaus Iohannis a mai eliberat din funcţii şi a trecut în rezervă alte nume din poziții cheie, precum şefii STS Maramureş şi Suceava.

La începutul acestei luni și judecătoarea Andrea Chiș, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și-a anunțat demisia din magistratură.


Decizia judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj a venit în contextul unui val de pensionări în justiție pe fondul dezbaterii desființării pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

CITEȘTE ȘI:

Judecătoarea clujeană Andrea Chiș, membru al CSM, demisionează din magistratură

Cum pleacă membrii CSM cu pensii speciale. Judecătoare din Cluj: „Merităm un moment festiv”

abonare newsletter