Actualitate

Judecătoarea clujeană Andrea Chiș, membru al CSM, demisionează din magistratură

Judecătoarea Andrea Chiș, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și-a anunțat demisia din magistratură. Pensionarea ar putea fi efectivă din ianuarie 2023.

Judecătoarea Andrea Chiș demisionează din magistratură/ sursa: Andrea Chis/Facebook.com Judecătoarea Andrea Chiș demisionează din magistratură/ sursa: Andrea Chis/Facebook.com

 

 


Andrea Chiș a explicat, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că motivele acestei decizii vor fi prezentate în ședința de joi a Secției pentru Judecători a CSM.

 


„După 27 de ani în magistratură, ani în care am parcurs treptele profesionale de la judecător de judecătorie, la tribunal și curte de apel, cariera fiindu-mi încununată de încrederea cu care m-au investit colegii mei, alegându-mă să-i reprezint în Consiliul Superior al Magistraturii şi punându-şi cariera în mâinile mele, azi am depus cererea de eliberare din funcția de judecător prin pensionare", a scris Andrea Chiș pe pagina sa de Facebook.

Decizia judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj vine în contextul unui val de pensionări în justiție pe fondul dezbaterii desființării pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii. Pensionarea va deveni efectivă din Ianuarie anul viitor.


Activitate de peste douăzeci și șapte de ani

Andrea Annamaria Chiș este judecător de peste 27 de ani, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și lector universitar dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

A scris și a coordonat proiectul TAEJ – Transparență, Accesibilitate și Educație Juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, având ca și componente comunicarea interprofesională offline și online, precum și cu celelalte puteri ale statului și mass media.

CITEȘTE ȘI:

Judecătorul clujean Cristi Danileț, „înfrânt” în primă instanță. Rămâne suspendat din funcție

Ultimele Stiri
abonare newsletter