Actualitate

Vin Sărbătorile cu probleme pentru caravana Coca-Cola. Mâine, convoiul magic ajunge în Cluj

Probleme „tehnice” pentru caravana Coca-Cola, descoperite de pompierii orădeni. Convoiul magic și-a început turneul din acest an la finalul lunii noiembrie, la București, unde un camion Coca-Cola de Crăciun a fost cuprins de flăcări pe Șoseaua Giurgiului. Mâine, caravana bunei dispoziții ajunge în Cluj-Napoca pentru a aduce un strop de magie.

Sărbători cu probleme pentru Caravana Coca-Cola/ captură foto: Arany Jozsef Facebook.com Sărbători cu probleme pentru Caravana Coca-Cola/ captură foto: Arany Jozsef Facebook.com

 

 


Caravana Coca-Cola a început turneul Caravanei de Crăciun la sfârșitul lunii trecute, în București. Magia sărbătorilor de iarnă a ajuns deja în câteva orașe, precum Sibiu, Timișoara sau Oradea. Camioanele colorate de zeci de luminițe urmează să ajungă și în Cluj.

Din păcate, Caravana de Crăciun a întâmpinat probleme „tehnice” în Oradea, iar pompierii au solicitat remedierea acestora. 


Reprezentanții ISU au intervenit, miercuri, după ce au primit o sesizare privind posibile nereguli și improvizații la sistemul electric care luminează celebrele camioane Coca-Cola de Crăciun, aflate zilele acestea în Oradea, relatează ebihoreanul.ro

„În urma controlului efectuat miercuri dimineața de personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Crișana la TIR-ul staționat în Piața Unirii, a fost aplicat un avertisment. Cadrele inspecției au depistat două nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, acestea fiind remediate în timpul controlului”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, potrivit sursei citate. 


Pompierii orădeni au constatat nereguli privind alimentarea cu energie electrică prin folosirea unui prelungitor subdimensionat, care a și fost înlocuit, precum și a unui generator cu deficiențe sau improvizații. Potrivit ISU Crișana, pompierii au interzis utilizarea generatorului pentru alimentarea cu energie a camionului, astfel încât acesta a fost conectat la rețeaua publică. 

„Colegii le-au interzis să mai folosească generatorul respectiv, astfel că TIR-ul se alimenează acum de la rețeaua publică”, au explicat reprezentanții ISU.


Marți, 30 noiembrie, mai mulți bucureșteni au filmat un camion Coca-Cola de Crăciun cuprins de flăcări imense pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Potrivit Libertatea.ro, șoferul a reușit să se salveze, dar și să decupleze remorca cuprinsă de flăcări. Imaginile au devenit virale, iar incidentul a apărut și în presa internațională, inclusiv la BBC. 

„A fost un incident fără victime și fără daune majore. S-a intervenit rapid și le mulțumim pompierilor și forțelor de ordine pentru promptitudine. Totul este sub control, iar caravana va continua conform planului. Ne cerem scuze pentru întârziere”, a fost reacția reprezentanților Coca-Cola, publicată de BBC. 


Vineri, 9 decembrie 2022, Caravana Coca-Cola ajunge și în municipiul Cluj-Napoca pentru a oferi un strop de magie de Sărbători, potrivit programului oficial. 

Astfel, convoiul magic va staționa două zile în Cluj, urmând să-și continue turneul în Constanța. Festivalul bucuriei magice sa va încheia în 23 decembrie, în Capitală. 

CITEȘTE ȘI:

Clujenii au fost mai atenți la bani de Moș Nicolae, dar se pregătesc de cheltuieli mai mari pentru Crăciun

Ultimele Stiri
abonare newsletter