Actualitate

Clujul, sub COD GALBEN de ceață și polei. Ceața pune probleme șoferilor pe autostrada A3 Câmpia Turzii - Nădășelu

O avertizarea cod galben de ceață și polei a fost emisă pentru județul Cluj, miercuri dimineața.

Județul Cluj nu scapă de ceață/ Foto: pixabay.com Județul Cluj nu scapă de ceață/ Foto: pixabay.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting de ceață și polei, pentru mai multe localități din județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca.

 


Avertizarea este valabilă pentru miercuri dimineața în intervalul 05:20-08:00.

Zonele din Cluj vizate de codul galben sunt: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Baciu, Apahida, Florești, Viișoara, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Mociu, Călărași, Căianu, Suatu, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton și Ploscoș.


Potrivit meteorologilor, se vor semnala următoarele fenomene: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale și formarea ghețușului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădășelu, pe tronsonul kilometric 37 – 51, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, iar pe segmentul cuprins între kilometrii 15 – 21, vizibilitatea scade sub 50 de metri, carosabilul fiind umed.


„Reduceți viteza, măriți distanţa de siguranță între autovehicule și evitați oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă!”, au transmis polițiștii.

CITEȘTE ȘI:

Poleiul face ravagii pe străzile Clujului. Două accidente în câteva minute. FOTO/VIDEO

Vremea se încălzește, dar revin ploile în Cluj! Prognoza meteo pe toată săptămâna

Ultimele Stiri
abonare newsletter