Actualitate

Poleiul face ravagii pe străzile Clujului. Două accidente în câteva minute. FOTO/VIDEO

Județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca se află sub avertizare cod galben de ceață și polei. Poleiul a făcut ravagii în Cluj-Napoca.

Polei lângă Aeroportul din Cluj-Napoca/ FOTO: Info Trafic Cluj-Napoca/Facebook Polei lângă Aeroportul din Cluj-Napoca/ FOTO: Info Trafic Cluj-Napoca/Facebook

 

 


Județul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca se află marți dimineața sub un cod galben de ceață și polei.

 


Poleiul face ravagii în municipiul Cluj-Napoca. Șoferii au semnalat pe grupurile de Facebook mai multe probleme întâlnite pe drumurile din Cluj-Napoca. Zona Calvaria este acoperită de polei, iar șoferii trebuie să fie atenți în zonă.

„Mare grijă în zona Calvaria, momentan poți experimenta una dintre plăcerile iernii”, a avertizat un șofer.


În zona Aeroportului din Cluj-Napoca un șofer a semnalat polei în zona stației de autobuz.

„Polei la aeroport ora 08:30”, a semnalat șoferul.


Alt șofer a semnalat două accidente în zona Borhanci.

„Aveți grijă în Borhanci către varianta de centură este polei pe jos. O carosată s-a răsturnat și altul a zburat în gard!!! Locala este deja acolo”, a scris clujeanul.


CITEȘTE ȘI:

Atenție șoferi, începe sezonul rece! De când sunt obligatorii anvelopele de iarnă? Amenzi uriașe pentru cei care nu le au
Anvelope de iarnă. Când se montează obligatoriu cauciucuri de iarnă? Cât costă și cum se schimbă? VIDEO

Cum ne echipăm mașina pentru sezonul de iarnă?

Polițiștii îi atenționează pe șoferi că a început sezonul rece și este vital să aibă mașinile echipate corespunzător. Amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarnă sunt usturătoare:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarna;
  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
  • În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
  • Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Județul Cluj, sub cod galben de ceață și polei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben pentru această dimineață, pentru județul Cluj. Codul galben de ceață este valabil pentru ziua de marți, în intervalul 08:00-11:00.

Zonele din Cluj vizate de codul galben sunt: Cluj-Napoca, Gherla, Baciu, Apahida, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Chinteni, Gârbău, Sânpaul și Dăbâca.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala următoarele fenomene: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Sursa video: Info Trafic jud. Cluj/ Facebook

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! COD GALBEN de ceață și polei pe drumurile din Cluj

Doi tineri neechipați de munte au încercat să ajungă la Sfinx, pe cel mai periculos traseu. Salvamontiști: „Au intrat în panică” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter