Actualitate

Incendiu la o casă din Bucea. Trei incendii cauzate de coșurile neîntreținute, în ultimele 24 de ore. FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața în localitatea Bucea, județul Cluj. Totul ar fi pornit de la un coș de fum izolat necorespunzător.

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața în localitatea Bucea, județul Cluj/ FOTO: ISU Cluj Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața în localitatea Bucea, județul Cluj/ FOTO: ISU Cluj

 

 


Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața în localitatea Bucea, județul Cluj.

 


Potrivit pompierilor clujeni, incendiul ar fi pornit de la un coș de fum izolat necorespunzător.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au fost solicitați în această dimineață să stingă un incendiu produs la acoperișul unei case din localitatea Bucea, comuna Negreni. Apelul de urgență a venit la ora 10:48, iar forțele de intervenție au constatat faptul că flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 mp. De asemenea, intervenția promptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Negreni a făcut ca incendiul să nu se extindă. Ulterior, focarul a fost lichidat de către echipajele noastre, fiind dislocate la fața locului două autospeciale. Nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. Din câte se pare, incendiul a pornit de la un burlan metalic izolat necorespunzător”, a transmis ISU Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Familiile din Cluj afectate de incendii primesc bani de la Guvern. Retrospectiva incendiilor care au lăsat clujenii pe străzi în 2022
9 incendii în 48 de ore la Cluj. Pompierii recomandă prudență în situațiile de criză

De asemenea, acesta este al doilea incendiu în decurs de câteva ore cauzat de coșurile de fum întreținute necorespunzător.


Pompierii clujeni au intervenit sâmbătă noaptea la un incendiu care a cuprins o casă din Viișoara. Cauza izbucnirii incendiului ar fi un coș de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile.

Totodată, pompierii clujeni intervin în aceste momente la un incendiu de horn la o casă din comuna Cătina.


„În urmă cu puține momente am fost solicitați la stingerea unui incendiu care a cuprins hornul unei case din comuna Cătina. Nu sunt anunțate victime. Intervin la fața locului pompierii de la Detașamentele Dej și 1 Cluj-Napoca, fiecare cu câte o autospecială”, a transmis ISU Cluj.

UPDATE ORA 13:56

„Incendiul a fost lichidat de către SVSU Cătina și de către proprietari, până la sosirea forțelor noastre”, a transmis ISU Cluj.

Pompierii clujeni trag un semnal de alarmă

Pompierii clujeni au tras un semnal de alarmă având în vedere numărul mare de intervenții din ultimele zile.

„În această perioadă avem parte de tot mai multe intervenții din cauza coșurilor de fum izolate necorespunzător. Drept urmare, pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, pompierii clujeni reamintesc populației câteva măsuri de prevenire:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele elemente de acest fel)”, a transmis ISU Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la o casă din Apahida! Pompierii intervin la fața locului. FOTO

O mașină A LUAT FOC în Turda. Care a fost cauza incendiului? FOTO

Incendiu la mansarda unui bloc de pe strada Stejarului din Florești. FOTO

abonare newsletter