Actualitate

9 incendii în 48 de ore la Cluj. Pompierii recomandă prudență în situațiile de criză

Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit grav în urma incendiilor petrecute în ultimele 48 de ore în județul Cluj

9 incendii în 48 de ore la Cluj. Pompierii recomandă prudență în situațiile de criză 9 incendii în 48 de ore la Cluj. Pompierii recomandă prudență în situațiile de criză

 

ISU Cluj a fost nevoit să intervină la nu mai puțin de 9 incendii în ultimele 48 de ore,  în două cazuri fiind vorba și despre victime omenești.


„În ultimele 48 de ore pompierii clujeni au intervenit pentru a stinge nu mai puțin de nouă incendii, iar în două situații s-au înregistrat persoane care au suferit arsuri și intoxicații ce au dus la decesul uneia dintre acestea, iar cea de-a doua se află în stare critică. Contextul în care s-au produs este unul asemănător.”, se arată într-un comunicat.

Ieri dimineața, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins o afumătoare și o magazie de lemne dintr-o gospodărie situată în localitatea Vale, comuna Aluniș. La fața locului a fost găsit un bărbat de aproximativ 70 de ani, inconștient. Victima a încercat să stingă singură flăcările, însă a suferit arsuri la nivelul feței și a inhalat mult fum. După ce i s-au întreprins manevre de resuscitare timp de o oră, bărbatul a fost declarat decedat.

Câteva ore mai târziu, în jurul serii, două autospeciale și un echipaj SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu și al Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Buza. În timp ce se luptau cu flăcările, pompierii i-au acordat asistență unui bărbat de 50 de ani, care a suferit arsuri pe brațe și în zona feței. Echipajele SMURD au preluat imediat victima și au transportat-o în stare critică la spital.
 

Pompierii au făcut și câteva recomandări după tragediile din ultimele zile.


„O situație de urgență, precum un incendiu, reprezintă un moment extrem de tensionat. Chiar și așa, pompierii vă recomandă prudență în cazul oricărei situații de urgență. Viața este mai importantă decât o eventuală pagubă materială!”, 

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat de 74 de ani a murit într-un incendiu în localitatea Vale

Incendiu la un adăpost de animale în Răscruci. Mai mulți porci au ars de vii

Ultimele Stiri
abonare newsletter