Actualitate

Pește piranha, găsit în Crișul Repede, în centrul municipiului Oradea. Autoritățile anunță anchete

Un exemplar de Piranha cu burtă roșie a fost descoperit zilele acestea de pescari în zona Podului Centenarului din centrul municipiului Oradea.

Pește piranha in Crișul Repede, în centrul municipiului Oradea/ captură foto: ebihoreanul.ro

 

 


Doi orădeni au găsit un exemplar de Piranha cu burtă roșie, specie de pește agresivă și extrem de vorace, originară din America de Sud, în apa Crișului Repede, în zona Podului Centenarului din centrul Oradiei, informează Ebihoreanul.ro.

 


Exemplarul de Piranha a fost găsit miercuri dimineață, de doi orădeni pasionați de pescuit și de ecologie.

Șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, a confirmat descoperirea și a alertat și alte instituții, pentru declanșarea unei anchete care să conducă la identificarea persoanei iresponsabile care a aruncat peștele în Criș, dar și la lămurirea ipotezei privind eventuala existență a Piranha în apa, mult mai caldă, a Peței, unde ar putea „extermina” fauna specifică a pârâului.


 „Trebuie să verificăm dacă mai sunt și alți Piranha în Criș și nu cumva să fie și în Peța. 

În Criș, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peța, unde e apă termală, ar putea trăi și să se înmulțească, cu consecințe grave pentru fauna din pârâu – clean, mreană și altele”, a declarat Sever Șerbănescu, șeful Gărzii de Mediu Bihor.


Potrivit acestuia, autoritățile în domeniu vor încerca să identifice, cu ajutorul camerelor de supraveghere, persoana care a aruncat peștii în Criș și de asemenea să efectueze controale la magazine de tip Pet Shop, pentru a se afla dacă s-au comercializat și în ce condiții pești Piranha.

Pygocentrus nattereri – peşti de apă dulce se întâlnesc în America de Sud, în regiunea bazinelor Parana-Paraguay şi al Amazonului, precum şi în râuri din nord-estul Braziliei şi Guiana.

CITEȘTE ȘI:

Atac al peştilor piranha în Argentina: Şaizeci de persoane au fost muşcate

Noul pod peste râul Crișul Repede din Valea Drăganului a fost deschis circulației. Podul metalic provizoriu a fost desființat

Ultimele Stiri
abonare newsletter