Actualitate

Românii „fug” din țară în minivacanța de 1 Decembrie. La Nădlac II se așteaptă cel puțin 2 ore pentru trecerea în Ungaria

Mii se români pleacă din țară în minivacanța de 1 Decembrie, iar la vama Nădlac II s-a creat o coloană de mașini imensă. Timpul de așteptare pentru trecerea în Ungaria este de cel puțin 2 ore.

Aglomerație mare la vama Nădlac II. Se așteaptă cel puțin 2 ore la cozi / Foto: Facebook Aglomerație mare la vama Nădlac II. Se așteaptă cel puțin 2 ore la cozi / Foto: Facebook

 

 


Punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt aglomerate, miercuri, pe sensul de ieşirea din ţară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanţă, iar la Nădlac II coloana de maşini este lungă de peste 4 kilometri şi se aşteaptă cel puţin două ore pentru formalităţile de trecere în Ungaria.

 


Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru agerpres.ro, că de la primele ore ale zilei foarte multe maşini s-au prezentat la ieşirea din ţară.

„În contextul minivacanţei, traficul este foarte intens în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din România. La Nădlac II sunt deschise şase artere de control pentru autoturisme, dar ca să deschidem mai multe depindem de autorităţile ungare, care trebuie să aloce mai mulţi poliţişti. Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statul vecin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.


La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru control este de cel puţin 120 de minute, iar coloana de maşini formată pe autostrada pan-europeană este lungă de peste 4 kilometri. Pe autostradă a rămas o singură bandă de circulaţie pe sensul spre Ungaria, pentru că pe cea de urgenţă staţionează camioane, iar pe prima bandă staţionează maşini.

La Nădlac I (DN7), sunt deschise trei artere de control pentru autoturisme, la ieşire din ţară, dar se aşteaptă minimum 90 de minute, iar la Turnu sunt deschise patru artere şi se aşteaptă tot 90 de minute. La Vărşand, sunt disponibile două artere şi se aşteaptă 60 de minute pentru a se intra în Ungaria. 

CITEȘTE ȘI:

Clujenii dornici să scape de oraș pentru minivacanță s-au lovit de nervi și trafic bară la bară. FOTO

Minivacanță, vin! Locuri de vizitat și activități pentru petrecerea minivacanței de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

abonare newsletter