Actualitate

Pericol public! Tot mai mulți drogați și șoferi băuți pe drumurile Clujului

În județul Cluj sunt înregistrate tot mai multe cazuri de șoferi băuți la volan ori care au consumat substanțe psihoactive. Într-o singură zi, doi conducători auto au fost depistați pozitiv la drugtest, iar un alt bărbat a fost depistat cu o alcoolemie de 0,82 mg/l.

Tot mai mulți șoferi băuți și drogați pe drumurile din Cluj: Foto: Depositphotos.com Tot mai mulți șoferi băuți și drogați pe drumurile din Cluj: Foto: Depositphotos.com

 

 


Pericol pe drumurile publice

 

În urma unei acțiuni derulate de polițiștii clujeni, miercuri, au fost depistați doi conducători auto care consumaseră substanțe psihoactive. 


Din păcate, numărul consumatorilor este unul alarmant, însă autoritățile nu par să trateze cu seriozitate tema siguranței în trafic.

Cazul manelistului Culiță Sterp, precum și reacția ministrului de Interne Lucian Bode ilustrează gradul de pregătire al autorităților pentru stoparea flagelului consumului de substanțe psihoactive, mai ales în rândul conducătorilor auto.


Fără permis, dar cu „substanțe” în cap

Miercuri, în jurul orei 14.35, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Luna, care se deplasa cu un autoturism pe strada Calea Victoriei, deși nu deținea permis de conducere.


Totodată, testarea cu aparatul drugtest a acestuia a indicat prezența substanțelor psihoactive, ulterior fiind condus la unitatea medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


De asemenea, în jurul orei 16.50, în aceeași zi, polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control autoturismul condus pe DN1F-E81, în localitatea Mera, comuna Baciu, de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Sălaj.

Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La volan prin Câmpia Turzii, cu „grade” în cap

Tot miercuri, în jurul orei 23.40, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost oprit de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Laminoriștilor.

Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipiului Câmpia-Turzii, în vederea recoltării probelor biologice. Cercetările sunt efectuate în continuare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Săptămâna trecută, manelistul Culiță Sterp a fost protagonistul unui accident rutier, chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca. Acesta a condus beat, și se afla sub influența unor substanțe psihoactive, stare în care a intrat pe culoarea roșie a semaforului, la intersecția Bdului Eroilor cu strada Avram Iancu. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a apreciat incidentul în care a fost implicat manelistul Culiță Sterp, drept unul „neînsemnat”. 

Și fostul tenismen Ilie Năstase a recidivat, fiind surprins de poliție beat la volan.

Recent, Năstase a condus din nou sub influența băuturilor alcoolice și a rămas fără permis de conducere, potrivit Newsweek.ro

Sursa Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Inconștiență la volan! Șoferi beți sau fără permis, depistați de polițiști pe drumurile din Cluj

Pentru DITAI MINISTRU faptul că unu' conduce băut, intră pe roșu și face accident e NEÎNSEMNAT: „Dintre toate cazurile polițiștilor, mă întrebați de cazul de la Cluj”

Proiect de lege: șoferii fără permis, drogați sau băuți care fac accident, direct la ÎNCHISOARE!

abonare newsletter