Actualitate

OPT șoferi beți sau drogați, depistați de polițiști pe drumurile Clujului! Se practică și condusul fără permis în județ

Mai mulți șoferi au fost prinși beți, drogați sau fără permis de conducere pe drumurile județului Cluj, în weekend. Unul dintre șoferi a condus pe drum public deși avea o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar altul a produs un accident.

OPT șoferi beți sau drogați, depistați de polițiști pe drumurile Clujului / Foto: depositphotos.com OPT șoferi beți sau drogați, depistați de polițiști pe drumurile Clujului / Foto: depositphotos.com

 

 


Opt șoferi au fost prinși pe drumurile din județul Cluj sub influența alcoolului sau a drogurilor, în acest weekend. Printre aceștia, doi nu aveau nici permis de conducere.

 


Pe lângă cei opt șoferi, alți trei au condus deși aveau permisul suspendat sau nu dețineau unul, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj (IPJ Cluj).

Șoferi beți sau drogați, prinși pe drumurile din județul Cluj

  1. Pe 4 noiembrie, în jurul orei 08.40, polițiștii din Turda au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Călărași, care se deplasa mașina pe Calea Victorie, sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul avea și permisul de conducere anulat.
  2. Pe 4 noiembrie, polițiștii din Gherla au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal după ce au identificat în trafic, în jurul orei 17.00, pe raza localității Lujerdiu, un șofer de 27 de ani, din Republica Moldova, căruia, în urma testării cu aparatul etilotest i-a rezultat o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat
  3. Tot pe 4 noiembrie, în jurul orei 21.25, polițiștii din Câmpia Turzii au oprit pentru verificări o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Cluj-Napoca, ce a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și  recoltarea mostrelor biologice la unitatea medicală. În acest caz au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
  4. Pe 5 noiembrie, în jurul orei 05.00, polițiștii din Câmpia Turzii au depistat un alt bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice. Cel în cauză, în vârstă de 33 de ani, din comuna Căianu, se deplasa cu o mașină pe strada George Coșbuc, deși nu deținea permis de conducere. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  5. Ulterior, în cursul serii, pe 5 noiembrie, în jurul orei 20.40, polițiștii din Câmpia Turzii au identificat un alt șofer care se afla sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Viișoara a fost depistat pe strada aceeași stradă, respectiv George Coșbuc, iar testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat
  6. Pe 6 noiembrie, în jurul orei 23:00, un tânăr în vârstă de 20 de ani din județul Sălaj, care se deplasa cu o mașină pe strada Piața 16 Februarie din municipiul Dej, a fost oprit de polițiști, iar testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.
  7. La data de 6 noiembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii din Apahida au identificat în trafic, pe raza localității Dezmir, un șofer de 55 de ani, care se afla sub influența alcoolului, aspect constatat în urma testării cu aparatul etilotest. Concentrația rezultată a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  8. În jurul orei 21.00, un alt șofer, din comuna Aghireșu, care a fost implicat într-un accident produs pe strada Republicii din localitatea Cojocna, soldat cu pagube materiale, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferi, prinși fără permis

Pe lângă șoferii beți care conduceau prin Turda sau Câmpia Turzii în weekend fără permis sau cu permisul anulat, alți trei șoferi au fost depistați de polițiști fără carnet de conducere:


  • Pe 5 noiembrie, în jurul orei 20.50, polițiștii din Huedin au depistat un bărbat de 34 de ani care se deplasa cu mașina pe DN1-E60, în Piața Victoriei, deși avea dreptul de a conduce suspendat.
  • La data de 6 noiembrie, în jurul orei 23.10, polițiștii au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Sic, care se deplasa cu o mașină pe raza localității Jucu, deși avea dreptul de a conduce suspendat. 
  • Tot la data de 6 noiembrie, în jurul orei 09.30, polițiștii din Huedin au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava, care se deplasa cu un autoturism pe DN1-E60, în interiorul localității Negreni, deși nu deținea permis de conducere.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un tânăr a fost împuşcat accidental la o vânătoare ilegală. Victima a ajuns la spital

Un tânăr a murit după ce a ajuns cu mașina într-o casă. Victima nu avea permis. FOTO

abonare newsletter