Actualitate

(P) Jocurile de noroc cele mai vizibile în Hollywood

Care sunt cele mai jucate forme de jocuri de noroc?

Poker Poker

Loteria este, mai mult ca sigur, pe primul loc - milioane de oameni „investesc” săptămânal în bilete de loterie în speranța de a câștiga sume deseori cu adevărat fabuloase. Mai jos în top găsim jocurile de tip slot machine sau păcănele, prezente atât în mediul online cât și în lumea reală, în săli de jocuri și cazinouri de peste tot în lume. Acestea sunt atât de multe încât au propriul lor top pe care îl poți citi aici: https://pacanelegratis777.ro/articole/top-10-jocuri-de-noroc/

Când vine vorba, însă, de jocurile de noroc cu cea mai mare expunere în filmele din Hollywood, topul arată un pic altfel:


Poker

Unii ar putea spune că pokerul nu e, de fapt, un joc de noroc. Totuși, el are acest statut în opinia publică, deci își are locul în lista noastră.


Lumea pokerului profesional, sau chiar ilegal, a inspirat mai mulți cineaști, ceea ce a dus la apariția a multor lung-metraje care au ca temă principală acest joc popular. Printre ele, găsim o serie de filme foarte populare în rândul spectatorilor, de la clasici ca „The Sting”, din 1973, cu Paul Newman și Robert Redford în rolurile principale, sau recenta „Molly’s Game” din 2017, despre „Prințesa Pokerului”, Molly Bloom, un personaj celebru al lumii pokerului ilegal din Los Angeles, sau „High Roller: The Stu Ungar Story”, biografia celebrului jucător profesionist de poker Stu Ungar.

Jocurile de noroc cele mai vizibile în Hollywood


Găsești o listă cu cele mai apreciate filme cu și despre poker aici.

Ruletă


Ruleta nu este jocul care să fi inspirat multe filme în sine. În schimb, jocul este folosit deseori ca instrument pentru a declanșa conflicte în poveste. Cel mai bun exemplu pentru aceasta ar fi lung-metrajul „Indecent Proposal” (Propunere indecentă) cu Demi Moore, Robert Redford și Woody Harrelson, unde o seară fără noroc la masa de ruletă se termină cu propunerea din titlu, ceea ce duce la destrămarea unei căsnicii. Deși nu are rolul principal, ruleta este prezentă într-o serie de filme din Hollywood, de la clasici precum „Casablanca” până la comedii precum „Honeymoon in Vegas” sau filme de acțiune precum „Fast 5”.

Alte jocuri de noroc


Cele două „nume mari” de mai sus nu prea lasă loc pentru alte jocuri de noroc pe marele ecran. Uneori, chiar le „fură” locul - cum, de exemplu, jocul de baccarat din romanul Casino Royale a fost înlocuit cu un joc de ruletă în lung-metrajul inspirat de el. Excepție face doar Blackjack, unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou în ziua de azi, care este „protagonistul” mai multor lung-metraje și episoade TV. Sau, mai bine zis, echipa MIT de blackjack, a cărei poveste stă la baza a cel puțin trei filme de cinema. 

Celelalte jocuri de noroc apar rar în filme de Hollywood. Unele folosesc câștiguri la loterie pentru a declanșa evenimentele - uneori haioase, alteori nu prea - pe ecran. Sloturile apar și ele uneori, dar numai în fundalul scenelor petrecute în cazinouri, și niciodată în prim plan. Iar celelalte jocuri, precum craps, baccarat sau altele, sunt cel mai des ignorate, cineaștii din Hollywood concentrându-se la cele mai cunoscute forme de jocuri de noroc.

CITEȘTE ȘI:

(P) Jocuri de noroc în România - Ce trebuie să știi

(P) Lista filmelor despre poker pe care trebuie să le vezi în 2022

(P) Turneul de poker Romanian Million 2 va fi organizat la finalul lunii noiembrie, la Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter