Actualitate

Credite garantate de stat pentru tineri! Cum poți obține până la 75.000 de lei pentru nuntă, chirie sau educația copiilor?

Cuplurile tinere pot cere credite garantate de stat, în valoare de până la 75.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de nuntă, pentru spitalizare, chirie sau educația copiilor.

Credite garantate de stat pentru tineri!  FOTO: Depositphotos.com Credite garantate de stat pentru tineri! FOTO: Depositphotos.com

 

 


Programul Family Start, anunțat anul acesta de Guvern, facilitează accesul la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi 45 de ani, care își întemeiază o familie și care au venituri de până la maximum 7.500 de lei net per familie, luându-se în calcul veniturile ambilor soţi sau parteneri. Programul va fi disponibil în curând pentru tinerii din România.

 


Facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporţie de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, precum şi în suportarea comisionului de analiză și de gestiune adiacente creditului/garanției, potrivit avocatnet.

Creditul se va acorda o singură dată, sub forma unui credit cu una sau mai multe trageri, în funcție de documentele justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. De asemenea, creditul se va acorda pentru o perioadă de maximum zece ani, inclusiv perioada de grație.


Pe lângă Family Start, OUG 95/2022 a introdus și programul Student Invest, ce constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 50.000 de lei pentru tinerii studenți.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

O familie cu credit în franci elveţieni a obţinut în instanţă scăderea cursului valutar. Cum s-a întâmplat asta?

Ultimele Stiri
abonare newsletter