Actualitate

Propunere în Consiliul Local: colectare a deșeurilor cu recompense pentru tinerii clujeni sub 18 ani

Un consilier local din Cluj-Napoca a propus ca la nivelul municipiului să se organizeze concursuri de colectare selectivă a deșeurilor, cu recompense, destinate tinerilor cu vârste până la 18 ani.

Propunere în Consiliul Local: colectare a deșeurilor cu recompense pentru tinerii clujeni sub 18 ani / Foto: Emil Boc - Facebook Propunere în Consiliul Local: colectare a deșeurilor cu recompense pentru tinerii clujeni sub 18 ani / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Vladimir Mătușan, consilier local PSD, a propus un amendament la un proiect de hotărâre privind colectarea deșeurilor, de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri, 7 octombrie.

 


Propunerea consilierului a fost ca, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, să se poată organiza concursuri de colectare selectivă a deșeurilor, destinate tinerilor cu vârste de până la 18 ani, care să fie recompensați cu premii.

El a dat exemplul municipiului Bistrița-Năsăud, unde spune că s-a implementat deja această idee.


Scopul acestor concursuri ar fi de a încuraja colectarea selectivă în rândul tinerilor, dar și a familiilor acestora:

„Având în vedere că și în cadrul unui alt UAT, respectiv Bistrița-Năsăud, se organizează concursuri destinate tinerilor în vederea stimulării acestora și orientării lor, pentru a proceda la colectarea selectivă a deșeurilor, eu vă propun un amendament în sensul completării regulamentului (…) privind acordarea de recompense tinerilor în vederea încurajării colectării selective a deșeurilor prin organizarea de concursuri pentru tineri până în vârsta de 18 ani, concursuri care să fie premiate din bugetul municipalității sau a RADP-ului, având în vedere că RADP-ul gestionează această procedură a colectării, tratării, depozitării și eliminării de deșeuri.


M-am gândit că există posibilitatea ca RADP-ul să susțină astfel de concursuri la care să fie, cu titlu exemplificativ, acordate biciclete pentru tineri, ipad-uri, căști șamd ca să-i stimuleze pe tineri. Pentru că doar așa pot fi determinați și părinții, bunicii, membri familiei să conștientizeze importanța colectării selective a deșeurilor”, a spus consilierul local.

Amendamentul a trecut cu 13 voturi „pentru” și 8 „împotrivă”. 

CITEȘTE ȘI:

Clujenii vor plăti doar cât gunoi aruncă! Noile reguli de ridicare a deșeurilor, tot mai aproape de implementare!

Clujenii nu colectează selectiv, la bloc! Doar 1-2% din gunoaie sunt aruncate corect: „Se plâng că toate pubelele se golesc într-o mașină”

Arunci gunoiul cu cartela. Clujul va avea aproape 300 de containere supraterane cu acces pe bază de cartelă, lângă blocuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter