Actualitate

Promoții înșelătoare la Kaufland Mărăști! ANPC, în control: „Legume și fructe cu mucegai, vitrine cu mâzgă, mizerie” VIDEO/FOTO

Kaufland Mărăști a primit amenzi usturătoare în urma unui control ANPC. Protecția Consumatorului a găsit promoții înșelătoare, dar și mizerie, vitrine neigienizate și multe alte nereguli.

Promoții înșelătoare, mizerie și multe alte nereguli la Kaufland Mărăști / Foto: Protecția Consumatorului Cluj

 

 


În urma verificării aspectelor descrise într-o reclamație privind prețul incorect al produsului la raft față de casa de marcat, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Kaufland Romania SCS punct de lucru Fabricii, Cluj-Napoca, în data de 26 septembrie 2022.

 


Ca atare, o echipă de control a verificat, în data de 26 septembrie 2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor, respectarea prevederilor legale în domeniu la Kaufland Mărăști.

Nereguli găsite de ANPC

În urma controlului au fost identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:


  • Existența unor oferte promoționale înșelatoare aferente campaniilor de tip multi pack, fără ca prețul pachetului să fie în concordanță cu cel unitar al produsului 
  • Menționarea unei țări de origine diferită pe eticheta de preț a produsului față de etichetă de pe ambalaj 
Foto: Protecția Consumatorului Cluj
  • Comercializarea unor legume și fructe cu mucegai și putregai, improprii consumului uman 
  • Existența pavimentului insalubru cu produse depozitate direct pe acesta, aflate în stare de fermentare
  • Utlizarea unor congelatoare insalibre
  • Folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu scurgeri de conținut, aglomerări de praf, mâzgă, diverse lichide, improprii depozitării produselor alimentare.
Foto: Protecția Consumatorului

Sancțiuni pentru Kaufland Mărăști

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat 3 avertismente și o amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Totodată au fost dispuse următoarele măsuri contravenționale:


  • oprirea temporară de la comercializare produse și preparate în valoare de circa 25.000 de lei, până la remedierea deficiențelor
  • propunerea încetării practicii comerciale incorecte.

Protecția Consumatorului Cluj va continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor: „Așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, a transmis Protecția Consumatorului Cluj.

CITEȘTE ȘI:

50 de magazine Auchan amendate de ANPC și 14 ÎNCHISE. S-au găsit alimente expirate, mucegăite și mizerie

Magazine LIDL din Cluj, AMENDATE de Protecția Consumatorului. Alimente cu mucegai și mizerie, printre neregulile găsite. VIDEO

Restaurante din food court-ul Iulius Mall, amendate și închise de ANPC: „Foarte mulți gândaci, produse expirate” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter