Actualitate

Angajator din Cluj, AMENDAT pentru că a angajat un minor fără sa respecte legea

Un angajator din județul Cluj a fost amendat de ITM după ce s-a descoperit că un minor ziler lucra mai mult de 6 ore pe zi.

Un angajator din județul Cluj a fost amendat de ITM după ce s-a descoperit că un minor ziler lucra mai mult de 6 ore pe zi/ Foto: Facebook - Inspecția Muncii Un angajator din județul Cluj a fost amendat de ITM după ce s-a descoperit că un minor ziler lucra mai mult de 6 ore pe zi/ Foto: Facebook - Inspecția Muncii

 

 


În perioada 19 - 23 septembrie 2022  ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a modului  n care beneficiarii respectă prevederiile legii privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri.

 


Un angajator din Cluj s-a ales cu amendă de 6.000 de lei după ce ITM Cluj a descoperit un ziler minor care lucra 8 ore pe zi.

„Un beneficiar a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru faptul că un ziler minor desfasura activitate la acesta opt ore pe zi în loc de 6 ore pe zi, așa cum prevede legea.


Dorim să mai specificăm faptul că ITM Cluj desfășoară în permanență campanii naționale sau locale, acțiuni proprii de control, precum și verificări ca urmare a sesizărilor înregistrate, prin intermediul cărora se dorește o mai bună conștientizare a angajatorilor și angajaților, în ceea ce privește necesitate respectării legislației muncii”, au transmis reprezentanții ITM Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

ITM Cluj, controale în trafic, la transportatorii de marfă. Amenzi de 12.000 de lei

Firmele cu angajați străini, luate la puricat de inspectorii ITM Cluj. Amenzi de 20.000 lei

abonare newsletter