Actualitate

ITM Cluj, controale în trafic, la transportatorii de marfă. Amenzi de 12.000 de lei

În perioada 26-30 octombrie 2020, Inspecția Teritorială a Muncii Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control ce au vizat transportatorii rutieri.

ITM Cluj, controale în trafic, la transportatorii de marfă. Amenzi de 12.000 de lei ITM Cluj, controale în trafic, la transportatorii de marfă. Amenzi de 12.000 de lei

 

 


În cadrul acestei campanii s-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale referitor la:

- munca prestată de către conducătorii auto în baza contractului individual de muncă cu normă întregă și/sau cu timp parțial;
- organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto;
- repausul săptămânal și sărbătorile legale;
- munca suplimentară;
- munca de noapte;
- întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de fiecare conducător auto;
- acordarea concediului de odihnă;
- acordarea drepturilor salariale, a indemnizatiei primită de conducătorii auto pe perioada delegării și/sau detașării în altă localitate în țară și/sau străinătate, precum și plata acestora pentru munca prestată.


Amenzi de 12.000 de lei

Au fost efectuate controale la un număr de 31 de transportatori din județul Cluj, iar șapte dintre aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totala de 12.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului saptămânal și pentru faptul că angajatorii nu au făcut dovada evidenței orelor de munca prestate de fiecare salariat.

CITEȘTE ȘI


ITM, inspecții în brutăriile și service-urile auto din Cluj. Ce nereguli au găsit?

 

abonare newsletter