Actualitate

Urșii atacă în comunele din apropiere de Gherla! Câinele unei familii, grav rănit de un urs

Urșii își fac apariția în comunele aflate în apropierea municipiului Gherla. Câinele unei familii a fost grav rănit de un urs, în urmă cu câteva zile.

Urs, văzut pe drumurile din Aluniș / Foto: captură ecran video - Gherla Info Urs, văzut pe drumurile din Aluniș / Foto: captură ecran video - Gherla Info

 

 


În urmă cu câteva zile, un urs a intrat în localitatea Livada din comuna Iclod, aflată la 7 km de Gherla.

Potrivit Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB), ursul a atacat câinele unei familii din sat:


„În urmă cu câteva zile un urs a pătruns până în satul Livada, aproape de Gherla, ranind grav un câine al unei familii, care a adus la cunoștința autorităților locale situația, însă deocamdată nu au fost luate măsuri...”, a transmis OPMCB.

Un șofer s-a întâlnit cu ursul în Aluniș

În urmă cu mai bine de o săptămână, ursul și-a făcut apariția și în comuna Aluniș, aflată la 18 km de Gherla. Un șofer l-a întâlnit duminică noaptea, pe data de 11 septembrie, în jurul orei 22, când circula dinspre Iclod spre Aluniș, scrie gherlainfo.ro.


Când a văzut mașina, ursul s-a speriat și a fugit pe drum până a dispărut.

În ultimele luni, urșii au mai apărut des pe la Bunești sau Chiuiești, dar prezența lor a mai fost sesizată în trecut și pe la Fizeșu Gherlii sau la ieșire din Baciu, foarte aproape de Cluj-Napoca.


Urșii coboară din pădurile din zonă, cel mai probabil, pentru a căuta hrană. Dacă vă întâlniți cu ursul, păstrați distanța, nu încercați să îl hrăniți și sunați la 112.

CITEȘTE ȘI:

Câinii hoinari atacă și ucid căprioare în Cluj! „Animalul nu avea nicio șansă la cum a fost sfâșiat”

Atac al urșilor în comuna Chiuiești din Cluj! Au intrat în curtea oamenilor și au omorât patru oi

Aveți grijă! Urs văzut în pădurea din Baciu: „Nu uitați că e animal sălbatic. Se pot întâmpla necazuri mari” FOTO

Mesaj Ro-Alert: urs văzut lângă stațiunea Muntele Băișorii! Traseul turistic, evacuat de jandarmi

Ultimele Stiri
abonare newsletter