Actualitate

Un tren marfar plecat din Cluj s-a răsturnat. Circulația trenurilor - oprită temporar, transfer auto între stații

CFR anunță transferul cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel - Deda, după ce două vagoane ale unui tren de marfă plecat din Cluj s-au răsturnat.

Un tren marfar plecat din Cluj s-a răsturnat. FOTO: Arhivă CFR Călători Un tren marfar plecat din Cluj s-a răsturnat. FOTO: Arhivă CFR Călători

 

 


SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel - Deda după ce două vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat şi s-au răsturnat între staţiile Monor Gledin - Râpa de Jos, informează marţi CFR SA.

 


Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane încărcate cu cereale, aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Dej Triaj - Port Constanţa.

„Deraierea, respectiv răsturnarea celor două vagoane din compunerea trenului, s-a produs între staţiile Monor Gledin - Râpa de Jos, la km 38+600. Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel - Deda şi va retrasa graficul de circulaţie al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni”, precizează sursa citată într-un comunicat.


Cele două măsuri necesare continuităţii traficului feroviar de călători, transbordare auto şi rută alternativă prin Războieni, vor fi menţinute până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şină, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturnate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale”, se mai arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI:

Luxosul Orient Express a ajuns în România. Celebrul tren va circula pe teritoriul țării până în 4 septembrie

abonare newsletter